x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Ghid de bune maniere. Cum ne comportăm la micul dejun, în familie

Ghid de bune maniere. Cum ne comportăm la micul dejun, în familie

17 Mai 2017   •   23:03
Ghid de bune maniere. Cum ne comportăm la micul dejun, în familie

Ghid de bune maniere pentru oameni bine crescuți și cu alese însușiri.  Azi vin la tine cu câteva sfaturi despre orele dimineții. Vorbim despre micul dejun, depre ce se cuvine să faci și ce nu la prima masă a zilei. Nu vă dau variante de meniuri, ci numai norme de bună conduită. Sunt reguli pe care e bine să le știe și să le urmeze toți ai casei, și părinții, și copiii. Ba chiar și bunicii.

De felul în care ne arătăm unii înaintea altora și comunicăm la ceasurile acestea ale cafelei și-ale feliei de pâine cu unt, ei bine, de asta ar putea să depindă chiar reușita întregii zile. Buna dispoziție și armonia de la micul dejun ne vor da un tonus bun și putere pentru toate probele și întâmplările orelor următoare.

Pornim de la ideea că acest moment este și un bun prilej pentru socializare cu membrii familiei, poate unicul până la căderea serii. Împărtășiți proiectele, dați sfaturi, încurajați, dacă e cazul, evitați să petreceți minutele acestea mofluzi, încruntați, chiar dacă sunt cât durează sorbitul unei cafele.
Iar dacă unora li se pare că o cafea băută cu ochii închiși, lipiți de somn, e un adevărat elixir al zilei, de fapt este total nepoliticos față de ceilalți să veniți la micul dejun înainte de a vă fi făcut toaleta. Spălați ochii și dinții, pieptănați-vă, și dacă nu aveți de gând să intrați în hainele de stradă, măcar puneți un halat curat pe voi.

Doamnelor, dacă v-ați pus 

×