x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte HOROSCOPUL REGELUI MIHAI I. Născut sub steaua Antares, „steaua regilor”. REGELE MIHAI - 95

HOROSCOPUL REGELUI MIHAI I. Născut sub steaua Antares, „steaua regilor”. REGELE MIHAI - 95

25 Oct 2016   •   08:32
HOROSCOPUL REGELUI MIHAI I. Născut sub steaua Antares, „steaua regilor”. REGELE MIHAI - 95

S-a nascut sub steaua Antares, steaua regilor, scriau ziarele vremii, la venirea pe lume a printului care avea sa duca pe umeri destinul unei dinastii. Si voind a sti ce ii va rezerva viitorul, tocmesc astrologi sa-i faca horoscopul...

Cu 95 de ani in urma venea pe lume Mihai I, menit a fi rege – fiu si nepot de rege, continuator al unei dinastii intemeiate de un print german prin care curgea (si) sange francez.

Sa ne intoarcem la ceasurile de dinainte de venirea sa pe lume. La Sinaia, Principesa Mostenitoare Elena, insarcinata in sapte luni, intrase in travaliu. Istorisita realist – parca de un realism prea dur – nasterea micului Mihai e notata in jurnalul Reginei Maria. Spicuim cateva fragmente din data de 25 octombrie 1921. 'Cam pe la 11:30 a venit Colette la mine sa-mi spuna ca Sitta (numele de alint dat Principesei Elena, nora Reginei Maria si sotia fiului sau cel mai mare, Carol – n.n.) nu se simte deloc bine si ca Louros (medicul mamos adus special din strainatate ca sa urmareasca sarcina pricipesei – n.n.) este ingrijorat. M-am sculat si m-am dus la Foisor.

Louros era cu Sitta si ceruse sa nu intre nimeni la ea deocamdata. Dejun in tête à tête cu Carol, un sot ingrijorat. O masa tacuta. Dupa masa, Carol si cu mine am intrat la Sitta si am ga­sit-o cu dureri mari si foarte nelinistita. (…) Din acel moment si pana la 7:30 (p.m. – n.n.), cand micul Mihai s-a nascut, n-am parasit-o pe sarmana mea Sitta nici o clipa. '...

Cu 95 de ani in urma, Regina Maria scria despre venirea pe lume a primului sau nepot: 'A fost o lupta teribila. In cele din urma, Louros a trebuit sa forteze nasterea, care din cauza «albuminei» ei il ingrijora foarte tare. N-am asistat niciodata la ceva asa de inspaimantator. Copilul a fost scos pur si simplu, eu insami i-am administrat Sittei cloroform si i-am ajutat pe doctori, pe post de moasa. Am fost teribil de emotionata, dar slava Domnului ca pot intotdeauna sa imi pastrez calmul in situatii de urgenta. Dar, cand in final copilul a fost scos (in acel moment, eu tineam pe biata Sitta de un picior), l-am auzit tipand si am vazut ca e baiat, am simtit cum mi se umplu ochii de lacrimi (…) Este un fiu, incununarea salvarii lui Carol de catre mine. Sentimentul ca sunt bunica s-a trezit imediat in mine, desi Mihai a venit pe lume prea devreme. Consider ca e o frumusete de copil si sunt sfasiata intre mila mea pentru Sitta si incantarea mea fata de mica fiinta'.

Horoscopul unui rege

La nasterea printului Mihai – botezat astfel, in legea ortodoxa, la 22 ianuarie 1922, in Palatul Cotroceni (alegerea numelui Mihai avea sa fie tot a Reginei Maria, care era deja obsedata de ideea de unitate statala a romanilor si voia prin acest nume dat primului sau nepot sa il omagieze pe Voda Mihai Viteazul, primul mare reintregitor de neam) – ziarele timpului i-au alcatuit horoscopul.

.....................

Află ce au văzut astrologii în horoscopul Regelui Mihai, AICI

×