x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Inteligenţa emoţională

Inteligenţa emoţională

de Sebastian S. Eduard    |    02 Mar 2012   •   21:00
Inteligenţa emoţională

Un nou manual de inteligenta emotionala, scris temeinic de Reuven Bar-On (inventatorul termenului de emotional quotient – coeficientul de inteligenta emotionala) ne este propus de Curtea Veche Publishing.

Inteligenta emotionala si sociala, dupa modelul lui Bar-On, consta intr-o serie de aptitudini emotionale, personale si sociale ce influenteaza capacitatea generala a unui individ de a face fata cu bine solicitarilor si presiunilor cotidiene; inteligenta emotionala se traduce prin capacitatea fundamentala de a constientiza, de a intelege, de a controla si de a exprima in mod eficient emotiile.

Pana la data publicarii Manualului de inteligenta emotionala n-a existat nici un material comprehensiv si exhaustiv pe acest subiect. Reuven Bar-On, cel care a brevetat termenul de inteligenta emotionala, 'EQ', si a dezvoltat primul test care evalueaza acest tip de inteligenta, a strans laolalta, impreuna cu James D.A. Parker, mai multi cercetatori, academicieni si practicieni de prestigiu, pentru a da nastere acestei lucrari remarcabile si indispensabile pentru cei care isi doresc sa afle mai multe despre inteligenta emotionala.

Manualul de inteligenta emotionala este singura lucrare de anvergura de­dicata studiului inteligentei emo­tionale, cuprinzand delimitari conceptuale si clasificari, precum si diferite studii desfasurate prin prisma mai multor orientari teore­tice. Capitolele din volumul de fata se completeaza in demersul cla­ri­ficarii teoriei si ofera un instrumentar larg de teste care evalueaza inteligenta emotionala in corelatie cu alte concepte relevante.

Gratie caracterului ei interdisciplinar si gamei extinse de metode de cercetare prezentate, aceasta carte, un veritabil tratat de inteligenta emotionala, se adreseaza atat psihologilor in formare, cat si oamenilor de afaceri, cadrelor didactice, clinicienilor, specialistilor din psihologia muncii, psihiatrilor dar si tuturor celor interesati sa descopere cum influenteaza inteligenta emotionala starea de bine a individului, eficacitatea sa in planurile personal si profesional si cum putem contribui la dezvoltarea acesteia.

×
Subiecte în articol: carte