x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Învăţa 30 de limbi pe un site de dicţionare gratuite!

Învăţa 30 de limbi pe un site de dicţionare gratuite!

de Maria Sârbu    |    20 Noi 2014   •   19:29

În 2014 a fost lansat de Editura Linghea un site foarte util pentru cei ce vor să cunoască limbi străine. Este un site de traduceri gratuite pentru 30 de limbi străine – dictionare.linghea.ro. Gratuite sunt şi lecţiile de gramatică, precum şi ghidurile de conversaţie, împreună cu secţiunile dedicate regulilor de utilizare a cuvintelor. Potrivit directorului acestei edituri, Petr Ondrášek, dicţionarele asigură traduceri corecte, înţelegerea textului scris sau vorbit şi a diferenţelor dintre sensurile cuvintelor. În plus, cuvintele au transcriere fonetică, iar cele întâlnite mai frecvent beneficiază şi de pronunţie audio, realizată de vorbitori nativi. “Vorbim despre dicţionare adevărate, nu despre o bază de date care traduce cuvinte la voia întâmplării. Dicţionarele marchează genul substantivelor, oferă note explicative, valenţe şi exemple de utilizare. În România, acesta este cel mai amplu site de dicţionare gratuite, din punct de vedere al limbilor străine şi al numărului mare de cuvinte-titlu”, explică Petr Ondrášek.

Site-ul este în permanenţă actualizat şi vine în ajutorul tuturor: de la traducători, elevi, studenţi sau profesori, la oricine caută să traducă rapid cuvinte din alte limbi. În plus, caseta de selectare a limbilor poate fi încorporată gratuit oricărui site sau blog, oferindu-le vizitatorilor opţiunea de a traduce cuvinte din 30 de limbi străine, direct din pagina accesată.

Linghea este varianta românească a Lingea s.r.o, firmă care dezvoltă aplicaţii lingvistice şi realizează propriile titluri încă din 1997 în calitate de firmă de software, editură şi agenţie de traduceri. Activează în Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria şi România şi oferă aproximativ 400 de titluri de dicţionare în format clasic, de carte. Linghea România are sediul în Timişoara şi “este responsabilă” de apariţia în librăriile din ţara a unui număr mare de titluri: dicţionare şcolare, de buzunar, de argou sau electronice, volume de gramatică şi ghiduri de conversaţie.

×