x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Jos burta!.

Jos burta!.

de Sebastian S. Eduard    |    19 Mai 2011   •   21:00
Jos burta!.

Sa recunoastem. Majoritatea volumelor care ne propun metode de slabit sunt fie generaliste, fie se adreseaza sexului frumos. Lifestyle Pu­blishing vine cu o initiativa interesanta si ne propune un volum dedicat exclusiv barbatilor...

Volumul doreste sa ne invete pe noi, barbatii, care man­­caruri ne fac sa ne ingrasam si care nu, indife­rent de numarul calo­riilor; de ce scopul nostru nu trebuie sa fie sa slabim, ci sa eli­minam gra­simea; de ce nu func­tioneaza numa­ra­tul calo­rii­lor si ce anume func­tio­neaza; de ce foa­mea sabo­teaza eliminarea gra­similor si care alimente ne sa­tura cel mai bi­ne; cum sa obti­nem o conditie fizica si un tonus muscular bun cu doar 12 minute de exercitii pe zi.

Autorul, dr Briffa, este medic practicant si o autoritate de varf in domeniile sanatatii si nutritiei. A absolvit printre primii Facultatea de Medicina a Universitatii din Londra. A tratat cu succes mii de pacienti, folosind metode nutritioniste, dar si alte abordari naturiste si este inclus de revista Tatler pe lista celor buni doctori din Marea Britanie. Dr Briffa, care publica in mod regulat articole in reviste, ziare, dar si pe propriul blog extrem de popular (drbriffa.com), a castigat premiul Health Journalist of the Year ('Cel mai bun jurnalist in domeniul sanatatii'). Autor a altor sase carti despre sanatate, dr Briffa tine conferinte in toata lumea si este un invitat frecvent al emisiunilor radio si tv.

Semnale editoriale
Ultima teorema - Nemira. Frederick Pohl si Arthur C. Clarke, fondatori ai genului science fiction, isi unesc fortele intr-un adevarat eveniment literar, care incununeaza cariera unui cuplu de autori care a schimbat lite­ratura secolului al XX-lea. Cei doi mari maestri ai SF-ului au scris impreuna un roman deosebit, care imbina ce poate fi mai bun: aventura din plin, personaje interesante si uimitoare speculatii stiintifice.

Nepovestitele trairi ale templierilor romani - All. Un superb ro­man de capa si spa­da care se petrece pe plaiurile noastre. Cei trei eroi sunt un valah, un ungur si un sas care bat Eu­ropa de la curtile lui Filip cel Frumos si Clement al V-lea pa­na dincolo de Prut, ajutandu-l pe Basarab Intemeietorul sa castige lupta de la Posada. Ei traiesc intens zorii framantatului secol al XIV-lea si scriu o istorie al carei dezno­da­mant ne este astazi foarte bine cu­nos­cut, adaugandu-i insa detalii noi la fiecare pas.

Gheata de foc - Rao. In Marea Nea­gra, Kurt Aus­tin si echipa sa des­copera o baza pentru submarine aban­donata, aflata in proprietatea unui magnat care pretin­de ca este descendent al familiei Ro­ma­nov. Avand la dispozitie o avere incredibila, magnatul nebun s-a pro­clamat tarul Rusiei si este hotarat sa rastoarne guvernarea si asa fragila a acestei tari – iar opozitia Statelor Unite nu il deranjeaza deloc, caci are pentru ele o surpriza terifianta. In ca­lea lui stau insa Kurt Austin si oa­menii lui, care trebuie sa faca tot ce le sta in puteri ca sa scape inca o da­ta omenirea de la distrugerea totala. In noul sau roman, Clive Cussler im­pleteste suspansul cu ironia subtila, cu descrieri sugestive ale locurilor, oamenilor si moravurilor, precum si cu informatii interesante despre adancurile oceanului planetar.

×
Subiecte în articol: carte