x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Muza secretă a lui Hemingway - cu cine s-a iubit în ultimii ani de viață laureatul Premiului Nobel

Muza secretă a lui Hemingway - cu cine s-a iubit în ultimii ani de viață laureatul Premiului Nobel

21 Iun 2018   •   23:23
Muza secretă a lui Hemingway - cu cine s-a iubit în ultimii ani de viață laureatul Premiului Nobel

Viața marilor scriitori este întotdeauna o adevărată sursă de... romane. Foarte bine scrise, de însuși Marele Creator. Au de toate: suspans, iubire și puțină dramă. Cum e această fascinantă poveste a muzei cu 32 de ani mai tânără decât Hemingay.

Ernest Hemingway avea 50 de ani şi era în plină depresie şi criză creativă. Adriana Ivancich avea 18 ani şi trăia într-o lume a artei fără tatăl ei, care cu doar trei ani în urmă fusese asasinat.

S-au întâlnit la Veneţia, în 1948 şi timp de aproape şapte ani au trăit o poveste de dragoste mai mult platonică, asta până în momentul căsătoriei tinerei italience.

Iniţial, Hemingway se împrietenise cu fratele Adrianei, Gianfraco, cei doi trăind experienţe similare în timpul războiului. În 1948, scriitorul se afla în Italia într-o excursie de vânătoare. El era cazat la Hotelul Gritti Palace, unde într-o seară au poposit şi cei doi fraţi Ivancich.

Hemingway a aflat despre Adriana că şi ea este pasionată de scris şi de fotografie, drept pentru care, mai târziu, aceasta i-a dăruit maşina sa de scris Royal şi camera sa foto Rolleiflex. El şi-a convins editorul italian să o angajeze să îi ilustreze coperţile cărţilor.

Timp de şapte ani, de câte ori erau despărţiţi mai mult timp, Hemingway îi trimitea Adrianei lungi şi profunde scrisori.

Una dintre ele este datată imediat după cele două prăbuşiri ale avionului în Nairobi, din 1954, accidente care l-au lăsat pe artist cu răni grave:................

Citește mai departe AICI

×