x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte O carte despre adolescentul contemporan

O carte despre adolescentul contemporan

08 Feb 2016   •   11:09
O carte despre adolescentul contemporan

Tinerii români sunt preocupaţi de literatură din ce în ce mai mult. Debuturile literare s-au înmulţit în ultimii ani, dar a crescut şi numărul cărţilor vândute. Încurajată de nevoia de literatură, Iulia Ioniţă, încă adolescentă, a lansat ieri o carte dedicată tinerilor din întreaga lume.

Denumită „Flori în păr”, cartea Iuliei Ioniţă se adresează tinerilor şi demonilor lor, aşa cum explică tânăra scriitoare. Viaţa adolescentului contemporan din Europa, SUA, Canada sau Australia se regăseşte în povestea plină de episoade dramatice. „Nu pot să spun că m-a inspirat ceva anume. Pur şi simplu am avut povestea în minte foarte mult timp, iar la un moment dat am simțit nevoia să o eliberez. M-am pus să scriu dintr-o joacă.

Apoi am văzut că începe să prindă contur, devenind ceva serios şi m-am gândit la publicare”, spune scriitoarea. Cartea descrie zbaterea adolescentină a unui număr mare de personaje complexe, aflate în căutarea propriei personalități. Accentul este pus pe subiect, pe ideea parcurgerii unui drum sinuos al adolescentului contemporan, privit din mai multe unghiuri, prin intermediul personajelor, astfel încât să devină o provocare pentru cititorii români.

„Simt că piața de carte din România începe să crească. Literatura devine un «must», mai ales în rândul tinerilor. Sunt foarte mulţi care au început să publice şi au succes. Sunt mulţi preocupați de cărți, iar asta mă bucură enorm. Noi, tinerii, putem. Pentru că nu încercăm să părem altceva. Noi adorăm să revoluționăm, şi o vom face”, mai spune Iulia.
 

×
Subiecte în articol: carte cultura