x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte O săptămână de festival de cărţi, numai cu Jurnalul Naţional! Câştigă "Filosofia lui Habermas", de Andrei Marga

O săptămână de festival de cărţi, numai cu Jurnalul Naţional! Câştigă "Filosofia lui Habermas", de Andrei Marga

26 Mai 2017   •   12:49
O săptămână de festival de cărţi, numai cu Jurnalul Naţional! Câştigă "Filosofia lui Habermas", de Andrei Marga

Dacă e Bookfest, e sărbătoarea cărţii. Jurnalul Naţional îţi oferă cele mai noi apariţii de la editura RAO. Tot ce trebuie să faci este să urmăreşti până la finalul acestei săptămâni site-ul jurnalul.ro şi să răspunzi corect la întrebarea despre fiecare dintre cele 10 cărţi pe care le punem la bătaie. Câştigătorii vor fi anunţaţi personal prin email şi pe site, în ziua de luni, 29 mai.

Continuăm festivalul de cărţi cu volumul "Filosofia lui Habermas", de Andrei Marga. Trimite răspunsul la întrebarea "Ce relaţie a avut autorul cu filosoful german Jürgen Habermas?" pe adresa concurs@jurnalul.ro şi poţi intra în posesia acestei monografii.

Cartea va fi lansată mâine, 25 mai, ora 19.30, la standul RAO din cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest.

 

Volumul este o prezentare detaliată a principalelor teme, contribuții și idei ale filosofului german Jürgen Habermas, în dialog cu abordări influente ale altor filosofi marcanți din contemporaneitate (Heidegger, Gadamer, Karl Popper, Michel Foucault, Jaques Derrida etc.), realizată de unul dintre cei mai avizați comentatori ai lui Habermas, profesorul clujean Andrei Marga, fostul său student.

Prin concepțiile sale privind sfera publică sau teoria acțiunii sociale, Habermas este astăzi mai relevant ca oricând, ca reprezentant de seamă al gândirii de stânga social-democrată și social-liberală.

DESPRE AUTOR:

Andrei Marga este filosof, politolog și om politic român, profesor universitar, rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj între anii 1993–2004 și 2008–2012, fost ministru de externe al României în perioada mai-august 2012, ministru al educației în perioada 1997-2000, laureat al Premiului Herder în anul 2005. Andrei Marga este discipolul filosofului german Jürgen Habermas, care i-a fost profesor în anii ’80 la Universitatea Frankfurt am Main și la Institutul Max Plank din Frankfurt.

×
Subiecte în articol: Filosofia lui Habermas