x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte O săptămână de festival de cărţi, numai cu Jurnalul Naţional! Câştigă "Mercenarul întunericului", de Dan-Ioan Panțoiu

O săptămână de festival de cărţi, numai cu Jurnalul Naţional! Câştigă "Mercenarul întunericului", de Dan-Ioan Panțoiu

24 Mai 2017   •   10:00
O săptămână de festival de cărţi, numai cu Jurnalul Naţional! Câştigă "Mercenarul întunericului", de Dan-Ioan Panțoiu

Dacă e Bookfest, e sărbătoarea cărţii. Jurnalul Naţional îţi oferă cele mai noi apariţii de la editura RAO. Tot ce trebuie să faci este să urmăreşti până la finalul acestei săptămâni site-ul jurnalul.ro şi să răspunzi corect la întrebarea despre fiecare dintre cele 10 cărţi pe care le punem la bătaie. Câştigătorii vor fi anunţaţi personal prin email şi pe site, în ziua de luni, 29 mai.

Continuăm festivalul de cărţi cu volumul "Mercenarul întunericului", de Dan-Ioan Panțoiu. Trimite răspunsul la întrebarea "În ce perioadă se petrece acţiunea romanului?" pe adresa concurs@jurnalul.ro şi poţi intra în posesia acestui thriller care te va ţine cu sufletul la gură.

Lansarea va avea loc în prezența autorului, joi, 25 mai, ora 16.00, la standul RAO din cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest, Romexpo.

Elementele unei cărţi de suspans de succes se îmbină perfect cu cele de spionaj într-un volum care are ca personaj principal un elev eminent în ultimul an la Școala Militară de Ofițeri Activi a Ministerului de Interne de la Băneasa, Dúșan Panait.

Acesta primește, în urma cutremurului din 4 martie 1977, misiunea dificilă de a păzi ruinele blocului Scala și de a supraveghea ca documentele și valorile găsite sub dărâmături să fie predate organelor în drept. Ajuns asasin plătit, reușește, în urma unor peripeții extraordinare, să se răzbune pe cei care-i doreau moartea și banii și să se retragă departe de acea lume a întunericului, din care fusese constrâns să facă parte.

Narațiunea este presărată și cu momente pline de duioșie: amintirile lui Dúșan despre familia sa și locurile copilăriei, întâlnirile cu femeile pe care le-a iubit, prieteniile care l-au legat de cei care i-au stat alături în împrejurările cele mai dificile.

DESPRE AUTOR:

DAN-IOAN PANȚOIU s-a născut la 8 aprilie 1956 în orașul Costești, județul Argeș. Este licențiat în Drept, absolvent al Facultății de Drept București, promoția 1979. Actualmente este avocat în cadrul Baroului Argeș. A publicat poezii și proză scurtă în revista Ramuri a Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu“ din Pitești, ale cărui cursuri le-a urmat între anii 1971 și 1975. În timpul studenției și după, a publicat poezii în revistele Luceafărul, Astra și Săptămâna. Debutul editorial l-a făcut cu Gara de dincolo, volum de poezii apărut în 2012. A colaborat cu Teatrul „Alexandru Davila“ din Pitești la drama muzicală Donel, suflet de ţigan și la spectacolele de revistă În Pitești și-n toată ţara, Nu e iarna cum e vara! și La Revistă nu e criză! Este autor de texte pe muzica mai multor compozitori.

×
Subiecte în articol: Mercenarul întunericului