x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Polițistul Marian Godină a scris o carte pentru copii

Polițistul Marian Godină a scris o carte pentru copii

20 Mai 2016   •   12:53
Polițistul Marian Godină a scris o carte pentru copii

Poliţistul braşovean Marian Godină pregăteşte o nouă carte, "În misiune cu Marian", în care le va explica celor mici ce presupune meseria sa şi care sunt regulile de circulaţie.

După volumul "Flash-uri din sens opus", poliţistul braşovean pregăteşte o nouă carte, care cuprinde o serie de povestiri pentru copii, ilustrate cu imagini sugestive şi atractive, informează Curtea Veche Publishing, într-un comunicat transmis vineri AGERPRES.

"'În misiune cu Marian. Eu nu-s pitic, am ghiozdanul mare!' îi va ajuta pe micuţi să îşi contureze o percepţie corectă despre meseria de poliţist rutier, prezentându-l pe acesta drept prietenul tuturor, cu precădere al copiilor. Personajele principale ale cărţii sunt agentul de circulaţie Marian, dar şi Luca, un băieţel de şase ani pasionat de meseria de poliţist. Cei doi se împrietenesc, iar Luca află de la Marian ce responsabilităţi are un poliţist de circulaţie, ce este maşina de poliţie, de ce trebuie să purtăm centura de siguranţă, ce înseamnă 112 şi multe alte informaţii utile", se arată în comunicatul editurii.

Poliţistul Godină a scris pe pagina sa de Facebook despre motivele care au stat în spatele cărţii ce se află în curs de apariţie, printre acestea el menţionând şi faptul că "metodele de educare a copiilor sunt destul de învechite".

"Nu ştiu câtă eficienţă mai are în ziua de azi o listă de reguli de genul 'Nu bate mingea pe stradă, Nu traversa prin loc nepermis, Nu traversa prin faţa sau prin spatele autobuzului oprit', mai ales dacă nu sunt ambalate într-un mod captivant pentru copii care să-i facă să nu le perceapă ca pe nişte porunci, ci ca pe nişte povestiri interesante. (...) ATENŢIE: Cartea nu este recomandată părinţilor care au obiceiul să circule fără centură, pentru că nu vor mai putea face asta după ce le-o vor citi copiilor, aceştia preferând ca tati să aibă bani de jucării, nu de dat pe amenzi", a scris Godină.

Editura mai precizează că prima carte a lui Marian Godină, "Flash-uri din sens opus", a devenit un bestseller "încă înainte de a apărea fizic pe piaţă, în total înregistrând vânzări de peste 40.000 de exemplare".

Cartea "În misiune cu Marian. Eu nu-s pitic, am ghiozdanul mare" poate fi precomandată de pe site-ul editurii, în perioada 20 - 25 mai, comenzile urmând să fie livrate începând cu data de 26 mai. Volumul va putea fi achiziţionat la preţul de 35 de lei. De asemenea, toţi cei care se vor număra printre primii care îşi achiziţionează volumul în această perioadă îl vor primi începând cu data de 25 mai cu reducere, autograf şi dedicaţie personalizată. AGERPRES

×