x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Răspunde corect şi câştigă cartea "Iarnă la Paris"

Răspunde corect şi câştigă cartea "Iarnă la Paris"

03 Mar 2017   •   14:24
Răspunde corect şi câştigă cartea "Iarnă la Paris"

Romanul lui Imogen Robertson - un thriller istoric pătrunzător, întunecos şi opulent din Parisul perioadei Belle Époque - aduce în prim-plan un complot meşteşugit artistic, detalii istorice bogate şi personaje puternice şi memorabile. Maud Heighton vine la Paris pentru a învăţa să picteze la faimoasa Academie Lafond, dar şi pentru a scăpa de constrângerile şi sărăcia din micul său oraş natal. Această aventură pre­supune mult curaj, pentru că viața la Paris este foarte scum­pă. În vreme ce colegele sale se bucură din plin de strălucirea oraşului şi de beneficiile unei vieţi lejere şi boeme, Maud alunecă periculos spre o existenţa sordidă. Fiind pe punctul de a muri de foame şi de frig în iarna pariziană, ea acceptă să devină însoţitoarea tinerei şi frumoasei Sylvie Morel. Dar aceasta are un secret: dependenţa de opiu. Pe măsură ce Maud se afundă tot mai mult în lumea lui Morel - o lume a eleganţei şi a luxului -, secretele acesteia devin și secre­tele ei.

Imogen Robertson a crescut în Darlington, a studiat rusa şi germana la Cambridge şi lo­cuieşte în prezent în Londra. Înainte de a se ocupa exclusiv de scris, ea a fost regizor de film, de televiziune şi de radio.

 

Cum participi

Ne place să ne răsplătim cititorii pasionați de literatură, astfel că le oferim posibilitatea de a câştiga cărți de calitate, în ediţii de lux, oferite de Editura RAO. Săptămâna aceasta pu­nem la bătaie volumul “Iarnă la Paris”. Ca să participi la tragerea la sorţi, trimite răspunsul corect la întrebarea “În ce perioadă se desfăşoară acţiunea cărţii «Iarnă la Paris»?”, pe adresa de e-mail concurs@jurnalul. ro. Câştigătoarea de săptămâna trecută este Ancuţa Rapan.

×
Subiecte în articol: Iarnă la Paris