x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Semnal editorial

Semnal editorial

27 Aug 2006   •   00:00

De la Editura Cartea de buzunar va propunem trei titluri care va ofera o serie de retete si incursiuni in istoria produselor folosite in bucatarie.

PRAJITURI ARDELENESTI
Autoarele cartii, Nicoleta Baciu si Marina Cristea va propun 80 de retete de prajituri ardelenesti ca la mama lor. Aveti de ales intre fursecurile simple, cele cu vanilie, cu nuci si gem, cu lamai sau cu miere. De asemenea, puteti invata sa preparati chec marmorat, sau un haios extrem de bun.

POVESTI DOVLECESTI
Iulian Ghervas si Elisabeta Iorga va arata ce puteti face cu un dovleac si, in acelasi timp, va spun o serie de povesti si de legende despre acest… aliment. Astfel, puteti afla cum a aparut dovleacul, sau care sunt "piratii dovleacului" ori de ce americanii au ales dovleacul ca simbol al sarbatorii de Haloween.

USTUROIUL, LEGENDE, SAVOARE, SANATATE
O legenda estica spune ca Satana, cand a parasit Gradina Raiului, avea legate, de piciorul drept, o legatura de ceapa, si de cel stang una de usturoi. Aceasta nu este singura poveste legata de usturoi pe care o puteti citi in cartea semnata se Iulian Ghervas. De asemenea, puteti afla in ce mancaruri si sosuri puteti adauga linistiti usturoi.
×
Subiecte în articol: carte