x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Semnal editorial

Semnal editorial

11 Iun 2006   •   00:00

Cateva titluri aparute in Galeria fantastica a Editurii Leda

"Mai mult decat oameni"


Lone, redusul mintal care aude gandurile celorlalti, Janie, care poate sa miste lucrurile fara sa le atinga, Gerry, care ar putea deveni stapanul lumii daca ar avea constiinta — fiecare din personajele acestui roman este, izolat, o fiinta neterminata, o ciudatenie a naturii. In acest roman revolutionar, Theodore Sturgeon analizeaza relatia dificila dintre sine si ceilalti.

"Demoni si miracole"


Revendicat atat de literatura oculta, cat si de science fiction, Lovecraft forteaza limitele supranaturalului romantic, pe care Poe il inaugurase in proza americana. "Demoni si miracole", creatia sa emblematica, reprezinta un periplu halucinant prin necunoscut.

"Odiseea Navei Space Beagle"


Odiseea navei Space Beagle este un clasic al genului SF si s-a nascut din reunirea a patru povestiri publicate anterior de Van Vogt: "Black Destroyer", "War of Nerves", "Discord in Scarlet", "M33 in Amdromeda". Echipajul navei Space Beagle a fost trimis in expeditie la mii de ani-lumina de Pamant, fiind astfel vulnerabil, fara putinta de a primi vreun ajutor din afara...
×
Subiecte în articol: carte