x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Sfaturile părintelui Vasile Ioana pentru o familie fericită

Sfaturile părintelui Vasile Ioana pentru o familie fericită

de Maria Coman    |    04 Ian 2022   •   09:10
Sfaturile părintelui Vasile Ioana pentru o familie fericită

Multe personalităţi ale vieţii publice de la noi au scos cărţi în 2021. Printre acestea, părintele Vasile Ioana, nutriţionista Mihaela Bilic, dar şi alţii. 

Cartea Familiei se numeşte cea a părintelui. Îndreptar spiritual pentru soți și îndrăgostiți. Cu toții știm în adâncul inimii ce îi este cu adevărat de folos sufletului nostru, însă puțini îndrăznim să pășim pe calea iubirii și a jertfei. O familie fericită, în care domnesc armonia, liniștea și iubirea, reprezintă un ideal spre care tinde sufletul tuturor, însă câți dintre noi suntem dispuși să renunțăm la noi înșine pentru a ne regăsi apoi, mai buni, mai împliniți, în iubirea pentru celălalt? Cartea Părintelui Vasile Ioana ne ajută să învățăm această lecție dificilă a iubirii și a jertfei. Asemenea unui duhovnic înțelept care ne cunoaște slăbiciunile și trudește să ne cultive virtuțile, acest volum privește până în profunzimea ființei noastre, vede toate slăbiciunile, viciile și obiceiurile care îi îndepărtează de noi pe cei pe care îi iubim și ne arată calea spre vindecarea sufletului.

Ingredientele care ne fac viaţa mai frumoasă este cartea propusă de Mihaela Bilic. Într-o epocă a dietelor restrictive, dr. Mihaela Bilic ne invită într-o nouă călătorie pe urmele gustului, printre zile, gânduri, mituri și porții generoase de informații de specialitate. La final, nu ne așteaptă o dietă miraculoasă, ci un nou mod de a privi mâncarea și de a savura viața. Cum cele mai bune preparate sunt, în general, cele mai simple, dr. Bilic a învățat să explice noțiuni complexe din nutriție folosind comparații accesibile și savuroase. Recomandările sale sunt întotdeauna transmise folosind cuvinte simple și puternice, îndemnându-ne să gustăm din plin fiecare moment, să ne hrănim sufletul cu vise, iar trupul, cu mâncăruri preparate cu dragoste. „Vreau să vă împărtășesc tot ce știu, lucrurile în care cred. Îmi doresc ca vorbele mele să vă fie de folos, să vă regăsiți în ele. Am scris așa cum am simțit, din practica vieții de zi cu zi, din frământările, căutările și nesiguranțele mele… care par a fi și ale celor din jur”, spune autoarea. 

Sensul vieţii este dialogul dintre Mihai Morar şi părintele Constantin Necula. O invitație la unitate, credință și adevăr. Cuvintele Părintelui Necula creează punți între religii, între credincioși și atei, aducând oamenii mai aproape de marile adevăruri ale învățăturilor creștine. Într-o epocă a deznădejdii și a fricii, acest dialog dintre Mihai Morar și Părintele Necula abordează fără teamă subiectele dificile ale actualității. Fiecare răspuns oferit la întrebările pline de miez adresate de Mihai Morar încurajează cititorii să-și păstreze întotdeauna speranța și credința. Astfel, pagină cu pagină, se conturează un alt mod de a privi lumea și problemele sale, adoptând o perspectivă plină de înțelegere, iubire și încredere în puterea și frumusețea Lui Dumnezeu. 

„Ce ar mai fi de zis? O vom face probabil în timpul cât Dumnezeu ne va îngădui să o mai facem. Când vom fi plecați, undeva, într-un colț de bibliotecă și această rogojină de carte pe care ne-am lăsat sufletele la vedere. Mulțumesc, Mihai, pentru prietenie. Și celor ce ne sunt prieteni ori dușmani, deopotrivă, sănătate. Nu mai e vreme de ură. De mușcat din morminte. Din văzduh, din bunici și părinți. E vremea să căutăm sens vieților noastre” – Părintele Constantin Necula

Secrete aflate pe pielea mea sunt experienţele Andreei Raicu, un ghid despre acceptare, putere, feminitate şi în special naturaleţe. 


„Acest volum sintetizează perfect intenția Andreei de a ghida femeile spre acceptare, putere, siguranță, feminitate și în special naturalețe. Pornind de la experiențe din viața ei, jurnalul acesta de beauty, în care regăsești o mulțime de informații utile și recomandări în materie de produse de beauty, reprezintă un fel de «A, B, C» al bunului-simț, al educației și mai ales al păstrării instinctelor care ne-au ghidat o viață-ntreagă, fără să mai avem nevoie de atât de multe căutări în afara noastră. Primește în viața ta acest jurnal, trage cu ochiul și inspiră-te!” –  spune Laura Cosoi despre cartea Andreei, în timp ce bine-cunoscutul make up artist Alexandru Abagiu consideră: „Cel mai valoros raport este cel cu tine însăți, să lucrezi la cum te vezi tu prin felul în care te simți. Iar această călătorie interioară ne-o oferă Andreea prin noua ei carte, o lectură foarte bine argumentată, fără pretenții de lexicon, însă cu o notă personală care o face și mai valoroasă, pentru că Andreea vorbește sincer și din propria experiență, abandonându-și masca, lucru care în ziua de azi este tot mai rar și cu atât mai prețios. Vă doresc din suflet să vă regăsiți atât cât puteți în călătoria Andreei și, așa cum îmi place să spun, să treziți în voi nevoia de a spune că sunteți frumoase, nu că sunteți frumos machiate!”.

×