x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Spioana lui Hitler. Care e adevărul despre soția lui Octavian Goga?

Spioana lui Hitler. Care e adevărul despre soția lui Octavian Goga?

25 Apr 2017   •   13:33
Spioana lui Hitler. Care e adevărul despre soția lui Octavian Goga?

Spioana lui Hitler. Asta se zice că ar fi fost Veturia Goga, soția unuia dintre proeminenții oameni politici interbelici.

Istoria literaturii este plină de povești de iubire spectaculoase. Una dintre ele este aceea care i-a unit pe Octavian Goga – om politic și literat de marcă și Veturia Goga.

Povestea lor s-a înfiripat pe când aveau fiecare în jur de 40 de ani, ambii fiind căsătoriţi: Octavian Goga cu Hortensia Cosma, iar Veturia cu Lazăr Triteanu. Dincolo de situația în sine, povestea de amor este condimentată și de afirmațiile făcute de strănepotul poetului, Mircea Goga, în volumul său "Veturia Goga, privighetoarea lui Hitler".

Spioana lui Hitler - argumente pro și contra

Potrivit acestuia în epocă, legătura lor a reprezentat un subiect plin de savoare, spre deliciul presei de scandal.

Băutura care are grijă de imunitate și de siluetă. Află rețeta!
Omul politic Octavian Goga, ajuns, în mai multe rânduri, după Unirea din 1918, ministru al Instrucţiunii şi Cultelor, ministru al Cultelor şi Artelor, ministru de Interne şi chiar prim-ministru, ar fi reprezentat un bun paravan pentru jocuri de influenţe şi spionaj: „Căsătoria Veturiei cu Octavian Goga n-a fost pentru ea altceva decât îndeplinirea unei misiuni încredinţate ei de către Serviciile Secrete germane, a căror agentă recrutată încă din 1914 a fost, la Bayreuth“.

...................

Află mai mult despre această istorie uluitoare AICI

×