x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Ultimele vorbe ale oamenilor mari. Ce au spus înainte de a muri cei mai inteligenți oameni ai planetei

Ultimele vorbe ale oamenilor mari. Ce au spus înainte de a muri cei mai inteligenți oameni ai planetei

07 Noi 2016   •   09:26
Ultimele vorbe ale oamenilor mari. Ce au spus înainte de a muri cei mai inteligenți oameni ai planetei

Recunosc, am avut mari ezitări în a aborda acest subiect în rubrica "Și oamenii mari sunt oameni ". Dar, până la urmă, momentul trecerii dintr-o lume în alta este unul care face parte din viață la fel ca oricare altul, dacă nu chiar mai mult decât atât.

Modul în care reacționăm în acest moment este, probabil, unul dintre cele mai sincere și cele mai revelatoare din punctul de vedere al definirii personalității. Historia.ro dezvăluie ultimele cuvinte ale unor oameni care, în ciuda amprentei pe care au lăsat-o în istorie, știință sau cultură, sunt și ei tot oameni.

Începem cu tatăl lui Alice, cea care a călătorit în țara minunilor, scriitorul englez Lewis Caroll care, se pare că ar fi spus celor ce i-au stat alături în marele moment: " Ia pernele astea. Nu voi mai avea nevoie de ele."

Voltaire, cunoscutul dramaturg francez, i-ar fi dat preotului care îi spunea să se lepede de diavol următoarea replică: "Acum, dragul meu, nu este momentul să-ţi faci duşmani."

Mata Hari, dansatoarea devenita cea mai cunoscută femeie spion din istorie, ar fi murmurat, în clipele dinaintea execuției:............

Citește continuarea AICI

×