x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Două avanpremiere cu Șerban Gomoi, nominalizat la premiile UNITER, in acest weekend la Teatrul Nottara

Două avanpremiere cu Șerban Gomoi, nominalizat la premiile UNITER, in acest weekend la Teatrul Nottara

19 Iul 2021   •   12:36
Două avanpremiere cu Șerban Gomoi, nominalizat la premiile UNITER, in acest weekend la Teatrul Nottara

În așteptarea Galei Premiilor UNITER, care va avea loc luni, 19 iulie, iubitorii de teatru au ocazia să vadă două avanpremiere în care joacă Șerban Gomoi, nominalizat în acest an la categoria „Cel mai bun actor în rol principal”: Capcană mortală și O haită de sfinți, spectacolul care i-a adus nominalizarea pentru rolul Tânărul.

Capcană mortală de Ira Levin, un text montat pentru prima oară de către Alexandru Mâzgăreanu în România,  deține recordul ca cea mai longevivă comedie-thriller de pe Broadway, un hit absolut care s-a bucurat de aproximativ 1800 de reprezentații în primii patru ani. De asemenea, a avut patru nominalizări la Tony Awards, printre care una pentru Cea mai bună piesă.

Alături de Șerban Gomoi, din distribuția acestui spectacol fac parte actorii: Isabela Neamțu / Laura Vasiliu, Rareș Andrici, Ada Navrot / Crenguța Hariton, Cristian Nicolaie / Alexandru Mike Gheorghiu.

O haită de sfinți este prima piesă publicată a dramaturgului Neil LaBute, cu titlul original Bash. La Teatrul Nottara a fost pusă în scenă de către Vlad Zamfirescu, care i-a distribuit în spectacol pe Șerban Gomoi, Dan Bordeianu/ Rareș Andrici, Laura Vasiliu/ Diana Roman. Cerasela Iosifescu/ Luminița Erga. 

Interpretarea lui Șerban Gomoi în rolul Tânărului din spectacolul O haită de sfinți  i-a adus în acest an o nominalizare la Gala Premiilor UNITER la categoria „Cel mai bun actor în rol principal”. Referindu-se la piesa lui Neil LaBute. Șerban a spus că este „un text puternic și dureros, care vorbește despre cele mai întunecate cotloane ale sufletului. Este înspăimântător să crezi că oameni simpli, ca mine și ca tine, oameni care aparent își duc viața cât se poate de normal, ascund asemenea secrete.”

Acestea sunt ultimele reprezentații ale celor două spectacole înainte de finalul stagiunii. Tot în acest weekend, la Teatrul Nottara, puteți vedea Lecția de Eugène Ionesco, regia: Felix Alexa și Thailanda de Dimitris Kechaidis și Eleni Chaviara, regia: Alexandru Jitea.

×