x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film 4 mai fie cu tine! “Ziua Star Wars”, sărbătorită şi în România

4 mai fie cu tine! “Ziua Star Wars”, sărbătorită şi în România

de Dragoş Tănase    |    04 Mai 2015   •   09:08
4 mai fie cu tine! “Ziua Star Wars”, sărbătorită şi în România

“May the 4th Be With You”/4 mai fie cu tine!" 4 mai este "Ziua Star Wars", adica ziua în care fanii din toata lumea celebrează toate lucrurile ce formează universul “Războiul Stelelor/ Star Wars”!

Anul acesta, “Ziua Star Wars/ Star Wars Day” va fi sărbătorită pentru prima dată şi în România, astfel ca, între orele 15.00 şi 20.00, la Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City din Bucureşti, potrivit newsup.ro.

În foaierul cinematografului va fi amenajată o zonă cu scenă unde trei cavaleri Jedi vor face antrenamente cu copiii.

Va exista si o zonă în care fanii Lego din Asociaţia Brickenburg vor construi o machetă cu universul “Star Wars”.

Creată din imaginaţia lui George Lucas, franciza “Războiul stelelor” a marcat, în 1977, naşterea unui nou gen în cinema-ul comercial, popular, destinat publicului larg, în care se va remarca şi Steven Spielberg.



Cei doi cineaşti, care au făcut parte din acelaşi grup de tineri regizori cu referinţe mai degrabă televizuale decât cinematografice, urmau să colaboreze, de altfel, apoi, la o altă saga de succes mondial, formată din cele patru filme “Indiana Jones”.

După succesul filmului “Războiul stelelor”, care a contribuit la lansarea carierei actorului Harrison Ford, George Lucas a decis să încredinţeze regia următoarelor filme din serie altor cineaşti. Astfel, “Imperiul Contraatacă” (1980) a fost regizat de Irvin Kershner şi “Întoarcerea lui Jedi” (1983) a fost regizat de britanicul Richard Marquand.

Compania Disney intenţionează să lanseze o nouă trilogie “Star Wars” începând din 2015 şi până în 2019. Potrivit presei de specialitate, personaje îndrăgite din trilogia originală, Yoda, Han Solo şi Boba Fett, ar putea deveni protagoniştii unor filme individuale care le vor fi dedicate.

“Star Wars: Episode VII – The Force Awakens”, care va fi lansat pe 18 decembrie, a fost votat filmul cel mai aşteptat al anului 2015 şi este marele favorit la casele de pariuri care consideră că acest lungmetraj SF are cele mai mari şanse să devină pelicula cu cele mai mari încasări din acest an.

×