x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Actorii Jackie Chan şi Ziyi Zhang îşi lansează în România cele mai recente filme

Actorii Jackie Chan şi Ziyi Zhang îşi lansează în România cele mai recente filme

de Agerpres    |    04 Sep 2014   •   16:57
Actorii Jackie Chan şi Ziyi Zhang îşi lansează în România cele mai recente filme

Actorii chinezi Jackie Chan şi Ziyi Zhang îşi lansează în România cele mai recente filme, în cadrul Zilelor Filmului Chinezesc, eveniment ce debutează pe 11 septembrie, informează un comunicat al Casei Româno-Chineze.

Peste numai o săptămână, Jackie Chan va veni la Bucureşti, la invitaţia Administraţiei de Presă, Publicitate, Radio, Televiziune şi Cinematografie din China şi a Casei Româno-Chineze, pentru a deschide evenimentul Zilele Filmului Chinezesc şi pentru a-şi lansa filmul de acţiune "Zodiacul Chinezesc", peliculă pe care a regizat-o şi în care interpretează şi rolul principal. Evenimentul de lansare va avea loc la Grand Cinema & More, din Băneasa Shopping City.

"'Zodiacul Chinezesc" a obţinut, la un an de la apariţia sa pe marele ecran, un profit de 1,8 milioane de dolari numai în Asia.

Jackie Chan a stabilit un record mondial Guinness în filmul "Zodiacul Chinezesc" pentru "Cele mai multe credite într-un singur film atribuite unei singure persoane". Chan este responsabil pentru 15 dintre cele mai importante credite, inclusiv cel de regizor, producător, actor, coregraf şi compozitor, doborând în felul acesta recordul anterior de 11 de credite, deţinute de Robert Rodriguez.

Ziyi Zhang, actriţa din filmul "Memoriile unei gheişe", va veni şi ea în România alături de Jackie Chan la evenimentul de deschidere a Zilelor Filmului Chinezesc în data de 11 septembrie. Ziyi Zhang îşi va promova în România cel mai recent film al său, "The Grandmaster", una dintre cele cinci pelicule ce vor fi difuzate în cadrul Zilelor Filmului Chinezesc.

În 2014 se împlinesc 65 de ani de când s-au stabilit relaţii diplomatice între China şi România.

"Administraţia de Presă, Publicitate, Radio, Televiziune şi Cinematografie din China şi Casa Româno-Chineză doresc, prin aducerea în România a lui Jackie Chan şi Ziyi Zhang, să crească interesul românilor faţă de tradiţiile şi valorile chineze. Organizarea Zilelor Filmului Chinezesc a devenit realitate după ce Casa Româno-Chineză a propus Ambasadei Republicii Populare Chineze în România promovarea valorilor artistice ale cinematografiei chineze în ţara noastră", a declarat director general al Casei Româno-Chineze, Ecaterina Vanea, conform sursei citate.

×
Subiecte în articol: jackie chan