x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Actriţa Kathryn Grayson, cunoscută pentru roluri în musicaluri, a murit la 88 de ani

Actriţa Kathryn Grayson, cunoscută pentru roluri în musicaluri, a murit la 88 de ani

19 Feb 2010   •   00:00
Actriţa Kathryn Grayson, cunoscută pentru roluri în musicaluri, a murit la 88 de ani

Kathryn Grayson, cunoscută pentru roluri în musicaluri din anii '40 - '50, precum "Showboat", "Anchors Aweigh" şi "Kiss Me Kate", a murit miercuri, la vârsta de 88 de ani, în locuinţa ei din Los Angeles, potrivit site-ului CBC News.



"S-a culcat şi nu s-a mai trezit", a spus Sally Sherman, secretara actriţei, care i-a anunţat, joi, decesul.

Kathryn Grayson, născută Zelma Kathryn Hedrick, pe 9 februarie 1922, în Winston-Salem, în Carolina de Nord, a avut o pregătire de soprană. Garyson a avut o audiţie cu vedeta de operă Frances Marshall, care i-a confirmat talentul şi a încurajat-o să ia lecţii de muzică. Familia ei s-a mutat apoi la Los Angeles, pentru a o ajuta în carieră.

Acolo, tânăra cântăreaţă i-a atras atenţia şefului MGM Louis Mayer, ce căuta o nouă vedetă care să rivalizeze cu Deanna Durbin, starul Universal.

Mayer a reuşit să o convingă pe Kathryn Grayson să joace în filme, în ciuda faptului că ea îşi dorea o carieră în muzică.

Grayson a avut un mare succes în 1945, cu filmul "Anchors Aweigh", în care a jucat alături de Gene Kelly şi Frank Sinatra. După aceea, a jucat cu Howard Keel în trei pelicule, "Kiss Me Kate", "Showboat" şi "Lovely to Look At", şi în alte două cu Mario Lanza - "That Midnight Kiss" şi "The Toast of New Orleans".

În anii '60, ea s-a întors la prima ei dragoste - opera - şi a jucat în spectacole precum "La Bohème", "Madame Butterfly" şi "Traviata".

Ocazional, Grayson a apărut şi pe micul ecran, în 1984, fiind distribuită într-un episod din serialul "Verdict: Crimă".

A fost măritată de două ori, cu actori, John Shelton şi apoi Johnny Johnston, divorţând de ambii. Cu cel din urmă a avut o fiică.

×
Subiecte în articol: film