x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Alt Love Building: Dacă ceri ajutorul celor trei terapeuţi ţăcăniţi, rezultatul nu poate fi decât ăsta…

Alt Love Building: Dacă ceri ajutorul celor trei terapeuţi ţăcăniţi, rezultatul nu poate fi decât ăsta…

de Sebastian S. Eduard    |    15 Dec 2014   •   10:52
Alt Love Building: Dacă ceri ajutorul celor trei terapeuţi ţăcăniţi, rezultatul nu poate fi decât ăsta…

În septembrrie 2013 Love Building, o comedie românească ce-i avea în rolurile principale pe Alexandru Papadopol, Dragoş Bucur şi Dorian Boguţă, sub regia Iulie Rugină, reuşea să demonstreze că un proiect independent poate avea şanse de success. Chiar dacă prin “independent” înţelegem “zece zile de filmare”, “buget infim” dar şi “prietenie”. “Love Building” câştiga meritat titlul de al doilea film românesc al anului, după multitratul “Poziţia copilului”, dar mai mult decât atât, aducea iubitorului de comedie românească un soi de bună dispoziţie şi încredere că - Wow! – o idée nemaipomenită face cât un întreg buget de promovare.

La un an şi ceva, cei patru prieteni se reunesc pentru continuarea subiectului în “Alt Love Buiding”. Cu un buget substanţial îmbunătăţit şi o vedetă de Oscar pe afiş - ne referim la Ben Cross – cu (poate) mai puţină nebunie dar personaje şi poveşti  dezvoltate, “Alt Love Buiding” vine din nou să ne refacă buna dispoziţie, chiar de Crăciun. “Dacă facem 100.000 de spectatori, o să ne gândim şi la o nouă continuare a filmului”, a glumit regizoarea Iulia Rugină la conferinţa de presă care a avut loc chiar în locul unde acum un an aveau loc filmările – la Vila Bran.

Motor!

Acţiunea filmului este amplasată la munte, în plină iarnă, cu câteva zile înainte de Revelion, la șase luni de la prima ediție a taberei de reparat relații, ,,Love Building”. Acum întâlnim nouă cupluri cu probleme şi trei terapeuţi cu probleme şi mai mari, care atunci când nu se şicanează se luptă cu demonii interiori şi problemele trecutului. Acum nu mai e atât de simplu să alerge către mult râvnitul “și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți”. Chiar dacă au ajuns din nou într-un ,,Love Building”, de data acesta va fi altfel.

,,Atmosfera este altfel, senzaţia este alta. Chiar dacă avem de-a face tot cu premisele din ,,Love Building”, acum filmul este unul mult mai apăsător. Alt Love Building nu se ia in serios, ca şi primul, nu schimbă stilistici şi nu schimbă modul de a face filme. Este pur şi simplu o altă latură mai întunecată a primului Love Building.”, argumentează Iulia Rugină, regizorul filmului.


×