x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film CANNES 2018: Actriţa libaneză Manal Issa a venit pe covorul roşu cu un mesaj de susţinere pentru palestinieni

CANNES 2018: Actriţa libaneză Manal Issa a venit pe covorul roşu cu un mesaj de susţinere pentru palestinieni

16 Mai 2018   •   21:45
CANNES 2018: Actriţa libaneză Manal Issa a venit pe covorul roşu cu un mesaj de susţinere pentru palestinieni

O fotografie cu actriţa libaneză Manal Issa arătând un afiş de susţinere pentru palestinienii din Fâşia Gaza pe covorul roşu de la Cannes a fost miercuri în centrul atenţiei, deşi actriţa a refuzat să-şi comenteze gestul, relatează AFP.

"Ea nu doreşte să facă declaraţii pentru că vrea să atragă atenţia asupra Gaza şi nu asupra ei însăşi", a declarat pentru AFP o sursă din anturajul actriţei, a doua zi după gestul ei de pe covorul roşu, în momentul în care urca treptele pentru premiera "Solo", cel mai recent film din universul Star Wars.

În faţa treptelor Palatului festivalurilor, Manal Issa, de 26 de ani, a desfăşurat o foaie albă de hârtie mare, pe care era scris cu roşu mesajul "Stop the attack on Gaza!!". Este o referire la cei aproape 60 de manifestanţi palestinieni care au murit luni, în înfruntări violente între soldaţii israelieni şi palestinieni, în ziua inaugurării noii ambasade americane, mutate de la Tel Aviv la Ierusalim.

Orice manifestare de ordin politic şi religios este în general interzisă pe covorul roşu. În urmă cu un an, doamna Miri Regev, ministrul israelian al culturii, a suscitat controverse cu o rochie cu alură de manifest, care reprezenta în partea de jos o vastă panoramă a Ierusalimului şi a oraşului său vechi, din care nu lipsea cupola aurită a Domului Stâncii.

Manal Issa şi-a început cariera cu un film al regizoarei Danielle Arbid, "Peur de rien". Ea a mai jucat şi în "Nocturama", de Bertrand Bonello, despre un grup de tineri care decide să comită atentate la Paris.

Actriţa libaneză se află la Cannes pentru filmul "My Favorite Fabric", al regizoarei siriene Gaya Jiji, care concurează la secţiunea "Un Certain Regard". Acţiunea filmului se derulează în primăvara lui 2011, la Damasc, anul izbucnirii conflictului sirian care durează de şapte ani.

În pofida acestui fundal, filmul pare mai degrabă unul de maturizare şi se apleacă asupra soartei lui Nahla, personajul jucat de Manal Issa, promisă lui Samir, un sirian care trăieşte în SUA. Această uniune ar urma să asigure o viaţă mai bună întregii sale familii.AGERPRES

×