x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Daniel Craig se retrage din rolul James Bond. Cine urmează ?

Daniel Craig se retrage din rolul James Bond. Cine urmează ?

25 Dec 2021   •   18:35
Daniel Craig se retrage din rolul James Bond. Cine urmează ?
Sursa foto: antena3

După 16 ani, 5 filme și un smoching roz destul de îndoielnic, prezența lui Daniel Craig în rolul James Bond s-a încheiat la începutul acestui an, scrie BBC.

Actorul a realizat unele dintre cele mai bune filme din franciză și că va fi greu de urmat. Este o decizie de distribuție extrem de importantă. O cantitate uriașă de venituri din box office depinde de alegerea actorului potrivit pentru rol.

"Un nou Bond nu înseamnă doar un costum de covor roșu și un braț pentru ceas", spune Mark O'Connell, autorul cărții Catching Bullets: Memoirs of a Bond Fan. "El trebuie să fie un star de cinema, un ambasador al seriei și al cinematografiei, un diplomat mediatic, o persoană consacrată a culturii britanice și imaginea unui ecosistem de produse și sponsorizări de miliarde de dolari. El trebuie să fie instantaneu recunoscut în toate colțurile lumii ca James Bond. Trebuie să fie arătos, să poată ține în mână camera de filmat și să domine ecrane de cinema de mărimea unor terenuri de fotbal."

Bineînțeles, orice nou actor Bond va dori probabil să aducă un omagiu celor care au venit înaintea lui, "dar el va aduce propriile calități rolului", notează O'Connell. "Nu este nevoie să fi fost un actor cunoscut. Daniel Craig nu era când a primit rolul în 2005. Cu toate acestea, era un actor celebru în așteptare, ceea ce producătorul Barbara Broccoli a trebuit să îi insufle pe parcursul a aproximativ un an de discuții despre preluarea ștafetei."

Așadar, cine ar putea fi?

Există mai mulți candidați ale căror nume au fost vehiculate în ultimii ani.

Să începem cu elementele de bază: un lucru pe care îl știm cu siguranță este că următorul Bond va fi un alt bărbat. "James Bond poate fi de orice culoare, dar este bărbat", a declarat producătorul Barbara Broccoli în 2020. "Cred că ar trebui să creăm noi personaje pentru femei - personaje feminine puternice. Nu mă interesează în mod deosebit să iau un personaj masculin și să îl interpreteze o femeie. Cred că femeile sunt mult mai interesante decât atât".

Având în vedere acest lucru, un actor posibil ar fi Tom Hardy, obișnuit să fie dur pe ecran, care i-a interpretat pe ambii gemeni Kray în Legend și a jucat în Venom, Dunkirk și Mad Max: Fury Road.

Cu astfel de roluri, este ușor de înțeles de ce Hardy este considerat de ceva vreme favoritul. El a declarat în 2012, spunând pentru Magic: "Mi-ar plăcea să joc Bond cu regizorul Christopher Nolan sau ceva de genul acesta. Ar fi minunat".

Cu toate acestea, la 44 de ani, există acum riscul ca el să fi ratat rolul. Merită să ne amintim că acesta este un rol în care Daniel Craig a rămas timp de 15 ani. Hardy s-ar apropia de 60 de ani dacă l-ar păstra atât de mult timp.

Problema vârstei este, de asemenea, considerată o potențială barieră și pentru Idris Elba, 49 de ani, care a fost favorit să preia rolul timp de un deceniu, după interpretarea extrem de populară a lui Stringer Bell în The Wire.

"Mașini, femei, martini. Cine vrea să facă asta? Sună groaznic", a glumit Elba în 2016. Cu toate acestea, actorul a recunoscut, de asemenea, că ar putea fi "prea bătrân" pentru a-l prelua.

Așadar, ce agenți mai tineri ar putea fi în cadru? Starul Bridgerton Regé-Jean Page, 33 de ani, cu siguranță nu ar fi o predicție rea - arăta de parcă dădea audiții pentru 007 de fiecare dată când pășea pe un covor roșu în acest an. Nu te poți contrazice cu cineva care se descurcă în smoching la fel de bine ca el, iar fostul 007 Pierce Brosnan a spus că ar fi un Bond "minunat".

Totuși, Page și-a păstrat calmul cu privire la zvonuri. "Dacă ești britanic și faci ceva de renume pe care oamenii îl consideră bun, atunci oamenii încep să spună cuvântul cu "B"", a declarat el pentru The Tonight Show la începutul acestui an.

Richard Madden, starul din Game of Thrones, este un alt actor care ar putea fi în cursă, în mare parte datorită rolului său din drama BBC Bodyguard, care i-a cerut să poarte un smoching, să dea cu spatele o mașină din calea focurilor de armă și să știe cum să folosească o armă.

Și este normal ca producătorii să ia în considerare un nou talent scoțian, având în vedere că primul actor care l-a interpretat pe James Bond în seria de filme a fost regretatul Sean Connery.

Dar Madden, în vârstă de 35 de ani, a minimalizat și el speculațiile. El a declarat pentru GQ în 2018 că a fost "mai mult decât flatat să fie menționat" în legătură cu Bond, dar a adăugat: "Toată lumea adoră zvonurile pe acest subiect. Eu sunt doar cel actual. Va fi altul săptămâna viitoare".

Problema cu câțiva dintre acești actori este că sunt favoriți la casele de pariuri. Acest lucru ar putea părea un lucru bun, dar producătorii au ales adesea în trecut pe cineva mult mai puțin evident, poate intenționat.

Este posibil să nu fi auzit de Tom Hopper înainte, dar partenerul lui Madden din Game of Thrones a cunoscut o creștere a interesului și a activității agențiilor de pariuri în octombrie, în pofida faptului că anterior era considerat un outsider ferm.

Înainte de asta, puteai paria pe el cu o cotă de 100-1 pentru a fi următorul Bond. Până la sfârșitul lunii octombrie, cota a fost redusă la 3-1, pe fondul zvonurilor potrivit cărora el s-ar afla pe o listă scurtă întocmită de Broccoli.

"Se pare că am fost prinși pe picior greșit", a declarat atunci purtătorul de cuvânt al William Hill, Rupert Adams. "Tom Hopper era complet în afara radarului nostru, dar acum este ferm pe el. Pariul sugerează că el este aproape sigur pe lista scurtă".

În vârstă de 36 de ani a avut roluri în seriale de televiziune precum Casualty, Doctors și The Umbrella Academy și a apărut alături de Amy Schumer în filmul I Feel Pretty din 2018.

În altă ordine de idei, activitatea actorului irlandez Jamie Dornan a variat de la Fifty Shades of Grey până la o prestație potențial nominalizată la Oscar în Belfast, al lui Kenneth Branagh.

Clive Standen, starul serialului TV Taken, bazat pe trilogia cinematografică cu același nume, și Henry Golding, starul din Crazy Rich Asians, au fost, de asemenea, menționați.

Actorul Henry Cavill a fost în cursa pentru rolul lui Bond și a fost considerat de mulți ca fiind al doilea în fața lui Daniel Craig.

Dar, pe atunci, Cavill ar fi avut 20 de ani, fiind probabil prea tânăr pentru rol, ceea ce înseamnă că șansele sale ar putea fi mai mari de data aceasta.

"În acest stadiu, totul este în aer. Vom vedea ce se va întâmpla. Dar da, mi-ar plăcea să joc Bond, ar fi foarte, foarte interesant", a declarat Cavill pentru GQ în 2020.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: James Bond