x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Despre suflet, la „Vedeta populară”. Sezonul 7, din 7 noiembrie, cu Iuliana Tudor

Despre suflet, la „Vedeta populară”. Sezonul 7, din 7 noiembrie, cu Iuliana Tudor

de Magdalena Popa Buluc    |    04 Noi 2021   •   13:42
Despre suflet, la „Vedeta populară”. Sezonul 7, din 7 noiembrie, cu Iuliana Tudor

Cea mai populară emisiune de la TVR 1 revine cu un nou sezon, în prima duminică de noiembrie, de la ora 21.00.

„Trăim vremuri dificile, poate de neimaginat pentru mulţi dintre noi şi, dacă ne uităm atent, putem observa că bătălia acestui secol este lupta împotriva sufletului. Deschideţi larg ferestrele sufletului dumneavoastră şi lăsaţi să pătrundă acolo tot ce vă bucură, tot ce vă aduce linişte, tot ce e împăcare şi îngăduinţă”, ne îndeamnă Iuliana Tudor în acest început de noiembrie. Iar pentru că întoarcerea la rădăcini, la valorile primite din generaţie în generaţie, este cel mai bun suport în momentele grele, „Vedeta populară” intră din nou în casele noastre, cu ale sale cântece şi tradiţii ce spun istoria acestui neam, cu oamenii ei plini de bucurie şi speranţă, cu muzicieni desăvârşiti şi cu poveşti emoţionante. Sezonul 7 al emisiunii începe la TVR 1 pe 7 noiembrie, de la ora 21.00, când Iuliana Tudor ne aşteaptă la prima întâlnire de suflet a acestei toamne. „Vedeta populară” se vede simultan şi la TVR Moldova şi TVR Internaţional.

Ediţia cu numărul 1 a sezonului ne aduce, ca de obicei, cinci concurenţi care visează să-şi împletească destinele cu muzica populară. Absolvent de Teologie şi cu studii la Milano în Filosofie şi Ştiinţe Umane, primul candidat al sezonului 7 este cantor la biserica din sat. La 53 de ani, consideră „Vedeta populară” un nou început în viaţa lui. Se întrec cu el un tânăr sucevean care, în urmă cu doi ani, a ratat la mustaţă Marele Premiu al emisiunii, o profesoară de jazz care vrea să creeze un nou stil muzical, o olteancă a cărei meserie de inginer geodez pare să-şi fi găsit completarea prin folclor şi o tânără extrem de hotărâtă, care a venit la preselecţie cu un an înainte de a împlini 16 ani, vârsta minimă de participare la „Vedeta populară”. Se anunţă, aşadar, o luptă strânsă între cei cinci, dar şi o seară frumoasă şi bogată pentru cei din faţa micilor ecrane.

Niculina Stoican, Cornelia Rednic, Elise Stan, Grigore Leşe şi Bogdan Mihai Simion ocupă şi în acest sezon masa juriului, de unde vor analiza atent fiecare artist care se prezintă în faţa lor şi a telespectatorilor TVR 1. De asemenea, pe scena „Vedeta populară” vor urca orchestre profesioniste din toată ţara, care vor asigura acompaniamentul concurenţilor pentru toate momentele artistice. Pe 7 noiembrie, brandul Brâuleţul revine la Televiziunea Română, prin intermediul Ansamblului Folcloric Profesionist al Centrului Cultural Judeţean Theodor Burada din Constanţa, dirijor Cristian Obrejan.

Emoţie, spectacol, decenţă, calitate, valoare. Atribute ce însoţesc fiecare ediţie a celui mai iubit talent-show de folclor din România. Chiar şi în condiţii restrictive de filmare, spectacolul trebuie să continue. Poate acum, mai mult ca oricând, pentru sufletul românesc, ce are atâta nevoie de el. Din 7 noiembrie, Iuliana Tudor ne invită în fiecare seară de duminică, de la ora 21.00, la TVR 1: „Muzica tradiţională românească are putere vindecătoare, aduce bucurie, alină sufletul şi alungă orice frică. De aceea suntem aici. Pentru că duminică seara, Vedeta populară e despre suflet”.

 

Foto: Doru Ochea

×