x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Doliu în lumea filmului! A murit o cunoscută actriţă de pe Broadway, nominalizată de trei ori la Premiile Emmy

Doliu în lumea filmului! A murit o cunoscută actriţă de pe Broadway, nominalizată de trei ori la Premiile Emmy

de Dragoş Tănase    |    28 Apr 2015   •   15:51
Doliu în lumea filmului! A murit o cunoscută actriţă de pe Broadway, nominalizată de trei ori la Premiile Emmy
Sursa foto: Jayne Meadows Allen

Actriţa de film, teatru şi televiziune americană Jayne Meadows Allen, nominalizată de trei ori la premiile Emmy, a murit la vârsta de 95 de ani, din cauze naturale, în reşedinţa ei din Encino, California/SUA, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Jayne Meadows Allen era soţia lui Steve Allen, primul prezentator al emisiunii "The Tonight Show", care a murit în anul 2000.
Jayne a avut o carieră de peste 60 de ani şi a jucat  în mai multe filme, unele adevărate capodopere, precum "Undercurrent" (1946), "Cântecul omului de tinichea/ Song of the Tin Man" (1947), "Lady in the Lake" (1947), "David and Bathsheba" (1951), dar şi în filme mai recente, precum "Casino" (1995), potrivit deadline.com.

A jucat şi alături de soţul său,  în drama "College Confidential" (1961) , şi a interpretat-o pe mama personajului jucat de Billy Crystal în franciza "City Slickers".

A apărut în emisiunile-concurs de televiziune "I've Got a Secret", "To Tell The Truth" şi "What's My Line" şi a fost nominalizată de trei ori la premiile Emmy, pentru rolurile interpretate în "Meeting of Minds", "St. Elsewhere" şi "Înalta societate/ High Society".

A jucat şi în multe spectacole pe Broadway, în producţii precum "The Gazebo", "Once in a Lifetime" şi "Many Happy Returns".


×