x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Dupa 20 de ani, George Clooney revine în televiziune

Dupa 20 de ani, George Clooney revine în televiziune

14 Ian 2018   •   15:50
Dupa 20 de ani, George Clooney revine în televiziune

Actorul şi regizorul american George Clooney va produce, va regiza şi va juca într-un nou serial TV, "Catch-22", adaptat după romanul omonim scris de Joseph Heller, revenind astfel în televiziune la aproape 20 de ani după ce a părăsit distribuţia serialului "Spitalul de Urgenţă" ("ER").

 

Noul serial va conţine şase episoade, a anunţat Amy Powell, preşedintele studioului Paramount Television, care va produce "Catch-22" în colaborare cu Anonymous Content. In prezent, au loc negocieri şi cu platforma de streaming video Hulu în vederea includerii acesteia în echipa de producţie.

Powell a precizat ca actorul George Clooney, în vârstă de 56 de ani si care are în palmares două premii Oscar, va primi aproximativ 1 milion de dolari per episod pentru prezenţa sa în serialul "Catch-22". Va fi pentru prima dată când George Clooney va interpreta un personaj recurent într-o producţie de televiziune după ce a jucat în "Spitalul de Urgenţă" (1994-2009), serialul care i-a adus celebritatea.

În acel serial foarte popular, starul american a interpretat rolul medicului Doug Ross, care a demisionat din spitalul din Chicago în care se desfăşura acţiunea show-ului TV în episodul difuzat în Statele Unite pe 18 februarie 1999. După aceea, George Clooney s-a lansat în cinematografie şi de-a lungul anilor care au urmat şi-a construit o carieră de succes pe marele ecran.

Ulterior, starul a avut câteva apariţii episodice în "Spitalul de Urgenţă", inclusiv în 2009, anul în care a fost difuzat cel de-al 15-lea sezon al show-ului TV, care a fost şi ultimul. Romanul lui Joseph Heller, care a fost deja adaptat pe marele ecran de regizorul Mike Nichols în 1970, are o acţiune plasată în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial şi evocă aventurile fictive ale căpitanului John Yossarian, un aviator american care încearcă să se sustragă operaţiunilor militare pretinzând că era afectat de o maladie mintală. AGERPRES

×
Subiecte în articol: George Clooney