x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film După 30 de ani: Victor Rebengiuc şi Luminiţa Gheorghiu, pe marele ecran

După 30 de ani: Victor Rebengiuc şi Luminiţa Gheorghiu, pe marele ecran

25 Feb 2015   •   19:34
După 30 de ani: Victor Rebengiuc şi Luminiţa Gheorghiu, pe marele ecran

După 30 de ani de la filmările lungmetrajului “Moromeţii” în regia lui Stere Gulea, actorii Victor Rebengiuc şi Luminiţa Gheorghiu revin împreună pe marele ecran în “Aferim!”.

Prezenţa lor, în lungmetrajul premiat la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin cu trofeul Ursul de Argint pentru cea mai bună regie, nu este deloc întâmplătoare, Radu Jude dorindu-şi prin această secvenţă să aducă un omagiu peliculei “Moromeţii”.

De altfel este pentru prima oară, după 30 de ani, când Victor Rebengiuc şi Luminiţa Gheorghiu joacă din nou împreună într-un lungmetraj.

“Mă bucur că am lucrat cu Radu Jude. A fost o întâlnire foarte plăcută, o revenire în prezent şi o aducere aminte de la colaborarea cu el pe platourile de la “Moartea Domnului Lăzărescu, unde Radu a fost asistent de regie. M-am bucurat foarte tare când mi-a spus că voi juca împreună cu Victor Rebengiuc cu care m-am simţit foarte bine şi abia aştept o nouă provocare din partea lui Radu, o nouă partitură pentru mine şi Victor”, a declarat Luminiţa Gheorghiu.

“Am fost foarte fericit că mi s-a oferit ocazia să joc din nou cu Luminiţa, partenera mea minunată din “Moromeţii” şi am înţeles ca Radu Jude a dorit să aducă un omagiu filmului lui Stere Gulea prin acest scurt şi dur moment din filmul “Aferim!”. Sunt fericit că în argintul “Ursului” se găseşte o fărâmă din prestaţia mea şi a Luminiţei”, a afirmat Victor Rebengiuc.

Cel mai aşteptat film românesc al anului, va fi lansat în cinematografe pe data de 13 Martie. (S.S.E.)

×