x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film După EA, viaţa s-a schimbat

După EA, viaţa s-a schimbat

de Mihai Stirbu    |    02 Sep 2007   •   00:00
După EA, viaţa s-a schimbat

Primul film al Cristinei Ionescu este de vineri pe ecrane. "După EA" vine cu o poveste de actualitate, cu care regizoarea speră să reapropie spectatorul de cinematograful romănesc.

Premieră - Un nou film romănesc in cinematografe

Primul film al Cristinei Ionescu este de vineri pe ecrane. "După EA" vine cu o poveste de actualitate, cu care regizoarea speră să reapropie spectatorul de cinematograful romănesc.

Filmul, care ii are in distribuţie pe Dragoş Bucur, Valentina Pelinel, Victor Rebengiuc, Anca Florea, prezintă o "poveste de viaţă" ce incearcă să se apropie de trăirile unui bărbat impărţit intre dragostea pentru familie şi fascinaţia pentru o altă femeie.

Cu un scenariu semnat de Lia Bugnar, "După EA" a fost unul din cele zece proiecte căştigătoare in sesiunea din 2004, secţiunea lungmetraj a concursului organizat de Centrul Naţional al Cinematografiei. Filmul a intrat in producţie un an mai tărziu, marcănd debutul regizoral al Cristinei Ionescu, dar şi debutul in cinematografie al Ancăi Florea, al căntăreţei Dana Nălbaru şi al fotomodelului Valentina Pelinel.

SYNOPSIS. Dragoş Bucur joacă rolul lui Ştefan, un bărbat tănăr, cu o viaţă de familie fericită şi cu o carieră promiţătoare intr-o agenţie de publicitate. El işi iubeşte foarte mult familia, insă o intămplare banală ii va schimba cu totul viaţa. Prins in trafic, pe drumul spre casă, Ştefan vede intr-o cabină telefonică o femeie, rolul Valentinei Pelinel, de care se simte atras intr-un mod bizar. O atracţie de moment - dintre acelea care sunt sortite să dispară la o clipă după ce apar - se transformă in mod inexplicabil intr-o obsesie de care nu mai poate să scape. Ştefan incearcă să afle cine este necunoscuta şi incepe să işi neglijeze munca. Următoarele intersectări de destin neaşteptate şi un lanţ de intămplări misterioase il conduc lent in aventura de a o găsi pe acea femeie. "E o poveste de viaţă despre căt de simplu se poate schimba totul şi cum poţi să cazi in obsesie, să aluneci spre aventură şi iluzie. Şi asta i se poate intămpla celui mai premiant dintre noi, aşa cum este Ştefan, eroul meu din film, un bărbat cu o viaţă de familie fericită şi o carieră de succes", rezumă Cristina Ionescu.

Â

CIFRE. Produs de Temple Film şi Media Pro Pictures, filmul "După EA" a fost filmat in 35 de zile in diverse locuri din Bucureşti. Lungmetrajul a avut parte de o perioadă de postproducţie de aproape doi ani, din cauza coloanei sonore. Bugetul total de care a beneficiat filmul este de 21 de miliarde de lei vechi. "Piatra de incercare a acestei postproducţii s-a datorat muzicii de film. Era o provocare pentru orice tănăr compozitor, pentru că «După EA» este un film de stare, care trebuia lucrat cu multă subtilitate şi cu o dozare atentă. (…) S-a lucrat efectiv patru luni pentru muzica filmului, dar alături de mine debutează un tănăr compozitor, Cristian Matei, care, cred, va avea ceva de spus in acest domeniu", explică regizoarea.

×
Subiecte în articol: un film