x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Fast and Furious 9 bate recordul de box office din perioada pandemiei

Fast and Furious 9 bate recordul de box office din perioada pandemiei

28 Iun 2021   •   10:00
Fast and Furious 9 bate recordul de box office din perioada pandemiei

Fast and Furious 9 a încasat 70 de milioane de dolari în box-office-ul nord-american în weekend-ul trecut. Datorită restricţiilor COVID-19, box office-ul american s-a prăbuşit cu 80% anul trecut, scrie The Hollywood Reporter.

Valoarea este suficientă pentru a bate vechiul record din era pandemiei, A Quiet Place Part II, care a încasat 57,1 milioane de dolari în weekendul de deschidere. Thriller-ul A Quiet Place Part II, regizat de John Krasinski şi produs de Paramount Pictures, este primul film din pandemie care depăşeşte suma de 100 de milioane de dolari din vânzarea de bilete în SUA.

Datorită restricţiilor COVID-19 la nivel naţional, pe pieţele importante de filme, din New York City până la Los Angeles, box office-ul american s-a prăbuşit cu 80% anul trecut, potrivit unui nou raport al Motion Picture Association. Cercetarea a constatat că veniturile la box-office au scăzut la 2,2 miliarde de dolari în 2020, în scădere cu 80% faţă de cele de 11,4 miliarde de dolari din 2019.

Piaţa americană de divertisment teatral şi mobil a câştigat 36,1 miliarde de dolari în 2019. Dar, anul trecut aceasta a scăzut la 32,2 miliarde de dolari pe fondul pandemiei coronavirusului. De asemenea, numărul final din raport arată o creştere masivă a serviciilor de streaming şi video la cerere. Streamingul a câştigat 20 de miliarde de dolari în 2019, dar acest lucru a crescut la 26,5 miliarde de dolari anul trecut.

În timp ce industria americană de entertainment încă analizează dacă efectele pandemiei au produs daune permanente, cinematografele din China au revenit la câştiguri maxime.

Raportul a constatat, de asemenea, că veniturile Chinei au depăşit pentru prima dată pe cele din America de Nord. Piaţa de divertisment din China a câştigat 3 miliarde de dolari faţă de 2,2 miliarde de dolari din America. Japonia a ocupat locul al doilea, cu o preluare de 1,3 miliarde de dolari, precizează Breitbart într-o postare pe Instagram.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: fast and furious 9