x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Fifty Shades of Grey, un succes anunţat

Fifty Shades of Grey, un succes anunţat

20 Ian 2015   •   19:54
Fifty Shades of Grey, un succes anunţat

Mult-aşteptatul film "Fifty Shades of Grey" este un succes chiar înainte de a intra în cinematografele americane, după ce pelicula a înregistrat cea mai mare şi mai rapidă pre-vânzare de bilete din ultimii 15 ani, relatează lefigaro.fr.

Potrivit site-ului de vânzări de bilete Fandango, pelicula este deja un succes, în condiţiile în care pre-vânzările de bilete le-au depăşit pe cele pentru "Sex and the City 2", "The Hangover 2”, "The Hangover 3" şi "Gone Girl".

"Este filmul, interzis celor sub 17 ani, la care s-au care s-au înregistrat cele mai rapide pre-vânzări la Fadango de mult timp", a declarat Dave Karger, corespondent al site-ului menţionat. "Puţine filme obţin acest statut de fenomen naţional. +50 Shades+ este acum în aceeaşi clasă cu +Twilight+, +Hunger Games+ şi +Gone Girl+", a adăugat el.

Mai multe case de producţie, printre care Warner Bros, Sony, Paramount şi Universal Pictures au înaintat ofertele pentru achiziţionarea drepturilor de ecranizare a trilogiei scrisă de E L James.

În SUA, pelicula, ecranizare a cărţii cu acelaşi nume a lui E.L.James, va fi interzisă tinerilor sub 17 ani neînsoţiţi, asociaţia care controlează difuzarea filmelor în America considerând că “Fifty Shades” cuprinde dialoguri şi comportamente nepotrivite.

Regizat de Sam Taylor-Wood, "Fifty Shades of Grey" va fi lansat pe 11 februarie în Franţa şi în week-end-ul care include Ziua Îndrăgostiţilor în Statele Unite.

Povestea filmului - inspirat de bestseller-ul mondial al autoarei britanice Erika Leonard, care semnează cu pseudonimul E.L. James - îi are în centru pe studenta Anastasia Steele şi un cuceritor şi misterios om de afaceri, Christian Grey, între care se leagă o relaţie plină de erotism, dar şi secrete întunecate.

“Cincizeci de umbre ale lui Grey” este primul volum al unei trilogii care a marcat o nouă eră în industria cărţii: după ce a devenit un hit mondial ca e-book, trilogia a fst publicată în format de carte tipărită, înregistrând vânzări de 40 de milioane de exemplare în doar 4 luni. Cele trei romane au fost traduse în peste 37 de ţări, iar apariţia lor a fost salutată de celebrele publicaţii New York Times şi Wall Street Journal. Trilogia care stă la baza filmului a devenit un adevărat fenomen, cu vânzări de peste 100 de milioane de exemplare. A fost săptămâni de-a rândul numărul unu în topurile New York Times Bestseller, Amazon sau Bookseller.

În România, lui E.L.James a apărut la Editura Trei şi a avut vânzări impresionante. O dată cu premiera filmului Trei a luat decizia sa relanseze primul volum printr-o copertă “Tie in” (care conţine afişul filmului). De asemenea şi celelalte două volume ale trilogiei vor fi marcate în consecinţă.
În România filmul are premiera pe 13 februarie.


×