x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Spielberg pregăteşte un miniserial despre Napoleon, după un scenariu semnat de Stanley Kubrick

Spielberg pregăteşte un miniserial despre Napoleon, după un scenariu semnat de Stanley Kubrick

05 Mar 2013   •   09:12
Spielberg pregăteşte un miniserial despre Napoleon, după un scenariu semnat de Stanley Kubrick

Regizorul şi producătorul american Steven Spielberg pregăteşte un miniserial televizat despre Napoleon, pe baza unui scenariu nefolosit de Stanley Kubrick, a anunţat el în cursul unei emisiuni a postului de televiziune Canal+, informează agerpres.ro.

"Sunt pe cale să dezvolt un scenariu al lui Stanley Kubrick - pentru o miniserial, şi nu pentru un film - despre viaţa lui Napoleon", a declarat cineastul în vârstă de 66 de ani într-un interviu la Canal+, fără să precizeze dacă va regiza serialul sau numai îl va produce.

"Kubrick a scris scenariul în 1961, în urmă cu mulţi ani", a adăugat Steven Spielberg, făcând cunoscut că lucrează la acest proiect împreună cu familia Kubrick.

Stanley Kubrick, decedat în 1999, la vârsta de 70 de ani, după ce a terminat lungmetrajul "Eyes Wide Shut" (Cu ochii larg închişi), a cochetat mulţi ani cu ideea de a face un film despre Napoleon, pe care îl vedea drept "cel mai mare film din istorie".

După ani buni de pregătiri (s-a luat în calcul inclusiv filmarea scenelor de război în România) proiectul a fost abandonat, fiind considerat mult prea costisitor.

Steven Spielberg a mai colaborat cu familia Kubrick la un proiect nefinalizat de ilustrul său înaintaş, şi anume "A.I. Artificial Intelligence", apărut în 2001.

Spielberg, a cărui film "Lincoln" a fost în general ignorat la ultimele Oscaruri, în pofida succesului de public, a fost desemnat să prezideze juriul viitorului Festival de la Cannes, programat între 15 şi 26 mai. 

×
Subiecte în articol: steven spielberg stanley kubrick napoleon