x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Filmări în cel mai mare acvariu din lume

Filmări în cel mai mare acvariu din lume

de Sebastian S. Eduard    |    10 Dec 2009   •   00:00
Filmări în cel mai mare acvariu din lume

Ieri, la Cartoon Network a avut loc premiera filmului "Ben 10: Alien Swarm". Cum noi l-am prins pe regizorul filmului, Alex Winter, mai devreme, i-am pus câteva întrebări.



Jurnalul Naţional: Aveţi un fiu de 11 ani, Leroy. I-a plăcut filmul?

Alex Winter: I-a plăcut la nebunie. A fost lângă mine pe tot parcursul pregătirilor, a ajutat la crearea personajului Nanomech şi a unei mici părţi din băiatul zombie... ce mai, a fost cât se poate de implicat.

Ben 10: Alien Swarm este un film de acţiune pentru copii şi adolescenţi. Cum a evoluat acest gen de când aveaţi dvs 14 ani, să spunem?

Când eram eu copil, cadrul acestui tip de poveşti era fie o revistă de benzi desenate, fie ecranul televizorului. Nu erau pe atunci filme în care personajele să fie ele însele implicate într-o astfel de acţiune, până în 1978, la apariţia lui Superman. Atunci îmi plăceau benzile desenate şi acele filme, acum - cu noile tehnologii - posibilităţile sunt nelimitate.

Care a fost cea mai mare provocare în timpul în care aţi regizat acest film?

Când aduci un show de desene animate în lumea reală apar nenumărate provocări. Desenele animate nu se încurcă, de exemplu, cu detalii de fizică. Dar noi suntem legaţi de regulile lumii reale, astfel că foarte multă muncă e depusă pentru a-i face pe eroi să se adapteze mediului viu, real.

Ne puteti spune, pentru fanii din România, cu ce situaţii neobişnuite v-aţi confruntat la filmări?

Cel mai ciudat a fost faptul că s-a folosit Acvariul Statului Georgia pentru a recrea sediul Organizaţiei Plumber. Mi-a plăcut foarte tare acel spaţiu, iar ei au fost extrem de generoşi să ne lase să filmăm în cel mai mare acvariu din lume. Dar nu era chiar reconfortant să cobori un pas de pe platoul de filmare şi să dai nas în nas cu câţiva rechini tigru sau o balenă imensă !

×
Subiecte în articol: film