x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Filme scurte, instalaţie foto-video, muzică şi jocuri - sâmbătă la Noaptea Lungă a Filmelor Scurte

Filme scurte, instalaţie foto-video, muzică şi jocuri - sâmbătă la Noaptea Lungă a Filmelor Scurte

01 Iul 2016   •   16:54
Filme scurte, instalaţie foto-video, muzică şi jocuri - sâmbătă la Noaptea Lungă a Filmelor Scurte
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Scurtmetraje premiate la Oscar, Cannes, Sundance sau Cesar, o instalaţie foto-video, muzică şi jocuri se regăsesc în programul ediţiei din acest an a evenimentului Noaptea Lungă a Filmelor Scurte, care se va desfăşura sâmbătă la Pavilionul Central Romexpo.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor remis AGERPRES, în cadrul evenimentului vor fi proiectate 28 de scurtmetraje din mai multe ţări. Accesul la eveniment se va face începând cu ora 20,00, iar proiecţiile vor începe la ora 21,00.

Totodată, înainte de începerea proiecţiilor şi în pauzele dintre filme, spectatorii vor putea explora instalaţia foto-video "Night Time in Bucharest", un mix digital între fotografiile realizate de Adi Tudose şi o selecţie de scurtmetraje româneşti ce au ca subiect comun Bucureştiul pe timp de noapte.

În plus, la miezul nopţii, cinefilii vor putea să ia parte la un show al artistului hip-hop DOC (Vlad Munteanu), inspirat de subiectele filmelor din program.

Publicul va putea descoperi şi câteva locuri de joacă realizate împreună cu Piscina Urbană şi Taraba de Jocuri, potrivit comunicatului.

Organizatorii mai precizează că la Noaptea Lungă a Filmelor Scurte, ediţia 8, spectatorii vor avea rolul juriului şi responsabilitatea de a vota cel mai bun film al evenimentului, care va primi un premiu de 1.500 de euro în cadrul competiţiei "ShortsUP Audience Award". Spectatorii vor putea vota scurtmetrajele pe www.shortsup.ro/competitie, pe parcursul maratonului său timp de 24 de ore după terminarea evenimentului.

Biletele pentru Noaptea Lungă a Filmelor Scurte pot fi achiziţionate din reţelele MyTicket, Eventbook şi Eventim în avans, la preţul de 35 de lei sau la faţa locului, la preţul de 40 de lei, în limita locurilor disponibile.

Programul complet al evenimentului este disponibil pe www.shortsup.ro.

Maratonul Noaptea Lungă a Filmelor Scurte se va ţine simultan şi în Constanţa, în Parcul Tăbăcărie, şi în Cluj, la Cinema ARTA, se mai arată în comunicatul citat. AGERPRES

×
Subiecte în articol: noaptea lunga a filmelor scurte