x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Filmul de animație "Zootopia" a câștigat 6 premii Annie Awards

Filmul de animație "Zootopia" a câștigat 6 premii Annie Awards

05 Feb 2017   •   15:45
Filmul de animație "Zootopia" a câștigat 6 premii Annie Awards

Lungmetrajul "Zootopia" realizat de studiourile Walt Disney a obţinut 6 premii la cea de-a 44-a ediţie a Annie Awards, desfăşurată sâmbătă seara, eveniment ce recompensează cele mai bune producţii animate de cinema şi televiziune din anul precedent, informează duminică Variety. Printre distincţii se numără şi cea pentru Cel mai bun film de animaţie. 

Cel mai recent succes al "Zootopia" vine la scurt timp după cel înregistrat la ediţia recentă a Globurilor de Aur la care a primit premiul pentru Cel mai bun film de animaţie, încoronând un an-record pentru grupul Disney. Pelicula, care a beneficiat de critici bune şi de o campanie masivă de promovare, se numără printre cele mai mari succese de box office ale anului trecut, având încasări de peste un miliard de dolari în întreaga lume. În plus, filmul a fost recompensat, la sfârşitul lunii ianuarie, şi cu premiul pentru cea mai bună animaţie în cadrul ceremoniei de decernare a Premiilor sindicatului producătorilor din America (Producers Guild of America - PGA). 

Walt Disney Animation Studios a primit în total 10 premii la ceremonia Annie Awards desfăşurată la Royce Hall din cadrul UCLA. Trofeele obţinute pentru "Zootopia" au ajuns şi la regizorii Byron Howard şi Rich Moore, la scenariştii Jared Bush şi Phil Johnston, dar şi la Cory Loftis pentru desen, Dean Wellins pentru storyboard şi de Jason Bateman, vocea vulpoiului Nick Wilde. 

Filmul de animaţie 'Moana' al Disney a fost şi el recompensat cu premiul pentru vocea personajului principal - Auli'i Cravalho - dar şi pentru efecte. Alte două distincţii acordate Disney au fost cea pentru serialul de televiziune 'Disney Mickey Mouse', şi pentru animaţia personajelor într-o producţie live-action - 'The Jungle Book'. 'Kubo and the Two Strings' al Laika a câştigat trei premii la această ediţie a Annie Awards, iar 'The Red Turtle,' o co-producţie a Studio Ghibli şi Wild Bunch, regizată de Michael Dudok de Wit, a luat premiul pentru cel mai bun film de animaţie independent, iar 'Piper', marca Pixar, regizat de Alan Barillaro, a câştigat la categoria filme de scurt metraj. 

'Bob's Burgers' al Bento Box a câştigat premiul cel mare pentru audienţe la categoria emisiuni de televiziune, iar 'Adventure Time' şi 'Tumble Leaf' ale Bix Pix Entertainment au primit distincţiile cea mai bună producţie pentru copii, respectiv pentru preşcolari. "Pearl" al Google Spotlight Stories şi 'DreamWorks Trollhunters' au primit câte trei premii fiecare. 

"Zootopia" şi "Moana" se numără printre cele cinci nominalizări la premiile Oscar care vor fi decernate la 26 februarie, alături de "Kubo and the Two Strings", "The Red Turtle" şi "My Life as a Zucchini".

×
Subiecte în articol: zootopia annie awards