x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film "Ilegitim", succes legitim la Berlin

"Ilegitim", succes legitim la Berlin

18 Feb 2016   •   16:37
"Ilegitim", succes legitim la Berlin

Singurul film românesc din programul Berlinalei a avut premiera în faţa unei săli pline. "Ilegitim", în regia lui Adrian Sitaru, a fost proiectat în cadrul secţiunii Forum, în prezenţa regizorului şi a actorilor principali.

Criticii din Berlin nu şi-au formulat încă opinia despre film, dar un prim semnal pozitiv a venit chiar înaintea premierei: filmul a fost achiziţionat de un distribuitor din Grecia. Pe covorul roşu, chiar înaintea premierei, Adrian Sitaru şi protagoniştii Alina Grigore şi Robi Urs abia îşi puteau stăpâni emoţiile.

Mai ales că modul în care "Ilegitim" a fost filmat este destul de controversat. Actorii nu au învăţat replici, ci au petrecut două săptămâni improvizând pe marginea unui subiect fixat. Pe timpul filmărilor s-au substituit practic personajelor. Pelicula a generat mult interes, biletele fiind epuizate cu o zi înaintea premierei.

Chiar dacă filmul nu figurează în selecţia oficială, cineaştii români speră să-i atragă în sala de cinema şi pe membrii juriului prezidat anul acesta de Meryl Streep. Spectatorii l-au primit cu aplauze, iar distribuitorii internaţionali de film s-au arătat interesaţi de preluarea sa.

×
Subiecte în articol: ilegitim berlin film cinema