x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Înconjurate de mister, filmările la sezonul 6 al serialului „Game of Thrones” au fost reluate în Spania

Înconjurate de mister, filmările la sezonul 6 al serialului „Game of Thrones” au fost reluate în Spania

11 Oct 2015   •   13:36
Înconjurate de mister, filmările la sezonul 6 al serialului „Game of Thrones” au fost reluate în Spania
Sursa foto: Suzi Pratt

Înconjurate de un secretism aproape absolut, echipa serialului 'Game of thrones' (Urzeala Tronurilor) a început sâmbătă filmările în sudul Spaniei la cel de-al 6-lea sezon al acestui serial cult difuzat de HBO, a constatat un reporter al AFP la faţa locului.

Decorurile erau instalate în localitatea Pechina, din Andaluzia, la circa 20 de kilometru distanţă de Almeria, sub o supraveghere strictă pentru a împiedica accesul curioşilor. Circa 2.400 de figuranţi, bărbaţi şi femei, cu vârste între "18 şi 65 de ani, cu tenul închis la culoare" au fost selectaţi în urmă cu trei luni din această regiune, potrivit firmei însărcinate cu casting-ul serialului.

Filmările, care vor dura până la 23 octombrie, se anunţă lungi pentru figuranţii care trebuie să fie machiaţi, să poarte peruci şi costume. Ei vor primi 50 de euro net pentru o zi de filmare.

Ecranizare a romanelor scrise de George R.R. Martin, această saga istorică relatează luptă necruţătoare dintre clanurile unor mari familii pentru cucerirea "Regatului celor şapte coroane" desfăşurată pe tărâmuri imaginare într-o epocă inspirată din Evul Mediu.

Echipa, care păstrează secretul absolut în timpul turnărilor, a filmat deja în septembrie în alte oraşe spaniole precum Girona (nord-est), unde catedrala din fostul cartier evreiesc şi băile arăbeşti au servit ca decor.

În octombrie 2014, mai multe scene au fost filmate la Alcazar din Sevilia şi în localitatea Osasuna celebră pentru castele sale din secolul al XVI-lea şi bisericile cu turnurile lor înalte.

'Game of thrones' a fost filmat şi în alte locaţii din oraşe celebre din Croaţia, Malta, Irlanda de Nord şi Islanda. Oraşele care au servit ca decor pentru celebrul serial au cunoscut o creştere spectaculoasă a numărului de turişti.

Sursa: AGERPRES 

×