x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Ironii Marea Britanie-China pe tema filmelor cu James Bond

Ironii Marea Britanie-China pe tema filmelor cu James Bond

06 Ian 2022   •   16:31
Ironii Marea Britanie-China pe tema filmelor cu James Bond

China și Marea Britanie se ironizează reciproc pe tema filmelor cu James Bond și a alianței cu SUA. Agenția de presă chineză Xinhua a publicat un videoclip care parodiază eroul de ficțiune iar serviciul de informații externe al Regatului Unit MI mulțumește pentru publicitatea gratuită, scrie AFP.

Directorul MI6, Richard Moore, vine însă  fondul tensiunilor dintre cele două țări pe tema minorităţii uigure şi situaţia din Hong Kong.

"Adaptarea la o lume afectată de creşterea puterii Chinei este prioritatea principală", declarase acesta în noiembrie 2021.

Videoclipul postat de Xinhua pe Twittwe se numește "No Time to Die Laughing" cu referire la ultimul film din seria James Bond. Acesta durează 4 minute şi 35 de secunde și este în limba engleză. Doi actori chinezi interpretează agenţi MI6, un bărbat în smoking numit James Pond şi o colegă a acestuia. Aceștia parodiază criticile occidentale la adresa ameninţării chineze.

"Vă mulţumim pentru interesul dumneavoastră şi pentru publicitatea gratuită neaşteptată!", a răspuns Richard Moore, care a adăugat un link către discursul său din luna noiembrie.
 

×
Subiecte în articol: China James Bond Marea Britanie