x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Jodie Foster şi-a inaugurat steaua pe Hollywood Boulevard

Jodie Foster şi-a inaugurat steaua pe Hollywood Boulevard

05 Mai 2016   •   09:00
Jodie Foster şi-a inaugurat steaua pe Hollywood Boulevard

Actriţa Jodie Foster, laureată a două premii Oscar, şi-a inaugurat miercuri steaua pe celebrul Hollywood Walk of Fame din Los Angeles, dezvăluind că atunci când era copil şi chiar când era deja actriţă mama ei îi interzicea să se ducă pe acest bulevard, relatează AFP.

Vedeta Kristen Stewart, prietena ei care a jucat rolul fiicei sale în filmul 'Panic Room', a fost cea cea care i-a prezentat steaua în faţa legendarului TCL Chinese Theatre de pe Hollywood Boulevard.

"Am crescut la câteva case distanţă (...) şi trebuia să trec zilnic pe aici ca să mă duc la şcoală", a povestit actriţa admiratorilor săi. "Mama îmi spunea că dacă mă găseşte vreodată zăbovind pe această stradă, să nu mă mai întorc acasă", a povestit actriţa în vârstă de 53 de ani.

Jodie Foster a câştigat primul său Oscar în 1989, pentru rolul unei tinere femei victimă a unui viol colectiv într-un bar, în filmul "Accused" (Acuzata), în care a jucat alături de Kelly McGillis, care o interpreta pe avocata sa.

A doua statuetă a obţinut-o pentru rolul agentei FBI Clarice Starling în filmul "Tăcerea Mieilor" (1991), în care magistralul Anthony Hopkins a fost recompensat la rândul său cu un Oscar pentru rolul masculin.

Jodie Foster a fost nominalizată prima oară la premiile Oscar pentru rolul unei prostituate pre-adolescente în 'Taxi Driver', al lui Martin Scorsese, când avea doar 14 ani, şi în 1995 pentru 'Nell'.

Kristen Stewart, vedeta din seria de filme de succes 'Twilight', a povestit că Jodie Foster este actriţa ei preferată datorită filmului 'Taxi Driver'.

Făcând aluzie la vocile care au criticat faptul că reputata actriţă a fost recompensată atât de târziu cu o stea, Jodie Foster a glumit, spunând că spera să primească această onoare în calitate de regizor.

Realizatoare a mai multor filme, ea va lansa curând pe ecrane cea mai recentă producţie a sa, 'Money Monster', un thriller cu George Clooney şi Julia Roberts în rolurile principale.

Jodie Foster, care prin discursul său de la premiile Golden Globes din 2013 şi-a făcut 'un coming out' oficial, este căsătorită cu fotografa Alexandra Hedison din 2014. Ea are doi copii, Charlie şi Christopher, concepuţi prin fertilizare in vitro când era împreună cu fosta ei parteneră Cydney Bernard.AGERPRES

×
Subiecte în articol: jodie foster