x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Kirk Douglas, în vârstă de 101 ani, ovaţionat şi aplaudat în picioare de spectatorii de la Golden Globes Awards

Kirk Douglas, în vârstă de 101 ani, ovaţionat şi aplaudat în picioare de spectatorii de la Golden Globes Awards

09 Ian 2018   •   14:30
Kirk Douglas, în vârstă de 101 ani, ovaţionat şi aplaudat în picioare de spectatorii de la Golden Globes Awards

Actorul american Kirk Douglas a fost omagiat duminică seară, fiind ovaţionat şi aplaudat în picioare de spectatorii prezenţi la ceremonia de decernare a Globurilor de Aur, în timpul căreia legendarul artist, în vârstă de 101 de ani, a apărut pe scenă alături de nora lui, actriţa Catherine Zeta-Jones, informează The Independent. 

Kirk Douglas, care se deplasează cu ajutorul unui scaun cu rotile, a fost aplaudat în picioare de spectatori, după un scurt tribut video care i-a fost dedicat şi care a fost proiectat pe un ecran de mari dimensiuni. 

"Ce zici de asta?" l-a întrebat pe actor Catherine Zeta-Jones, soţia fiului lui Kirk Douglas, la fel de cunoscutul actor Michael Douglas."Foarte bine!", a răspuns veteranul actor hollywoodian. 

"În 1991, socrul meu, această legendă vie a Hollywoodului, Kirk, a fost recunoscut de Writer's Guild Of America pentru rolul său în eliminarea 'listei negre de la Hollywood'", a continuat actriţa, povestind apoi felul în care Kirk Douglas a decis să îl angajeze pe renumitul scenarist Dalton Trumbo - unul din numeroşii scenarişti hollywoodieni aflaţi pe "lista neagră", în urma acuzaţiilor privind presupusele lor simpatii comuniste - să realizeze scenariul pentru filmul "Spartacus", în regia lui Stanley Kubrick. 

"Catherine, ai spus totul", a spus Kirk Douglas zâmbind. "Am lucrat la un discurs, dar nu vreau să-l spun, pentru că nu aş putea urma vreodată după tine", a adăugat el. 

Kirk Douglas, născut pe 9 decembrie 1916, a sărbătorit luna trecută împlinirea vârstei de 101 de ani printr-o petrecere la care au participat membrii familiei sale şi câţiva prieteni apropiaţi.AGERPRES

×
Subiecte în articol: kirk douglas