x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Numărul câinilor husky abandonați a urcat vertiginos în SUA după lansarea serialului Game of Thrones

Numărul câinilor husky abandonați a urcat vertiginos în SUA după lansarea serialului Game of Thrones

15 Aug 2017   •   17:52
Numărul câinilor husky abandonați a urcat vertiginos în SUA după lansarea serialului Game of Thrones

Peter Dinklage, actorul care îl interpretează pe Tyrion Lannister din serialul Game of Thrones, le-a cerut fanilor să nu mai cumpere câini husky pentru asemănarea loc cu câinii din serial, din cauza creşterii numărului de abandonări ale acestor patrupede cu ochi albaştri, relatează marţi AFP. 

"Fani uimitori ai serialului, un mare număr dintre voi aţi cumpărat un câine husky datorită uriaşei sale popularităţi în serial", notează actorul într-un comunicat. 

"Centrele de adăpost semnalează că un mare număr dintre aceştia sunt abandonaţi, aşa cum se întâmplă cu animalele de companie cumpărate la primul impuls", scrie actorul, care este vegetarian şi este simpatizant al asociaţiei de apărare a animalelor PETA. 

Potrivit PETA, de la lansarea serialului în Marea Britanie în 2011, centrele de adăpost pentru câini au înregistrat o creştere de 700% a numărului de husky abandonaţi. 

Un fenomen care s-a mai înregistrat la lansarea filmelor '101 Dalmaţieni', 'Chihuahua din Beverly Hills', sau 'Men in Black', potrivit PETA. 

Semnalând faptul că anual "sute de mii de câini şi de pisici ajung în centrele de adăpost din Marea Britanie şi trebuie să fie eutanasiaţi, asociaţia a făcut apel să nu mai fie cumpărate animale de la crescători sau intermediari şi să fie privilegiată adopţia.AGERPRES

×