x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film „Orizont”, thriller-ul ardelenesc, în cinematografe

„Orizont”, thriller-ul ardelenesc, în cinematografe

12 Feb 2016   •   19:37
„Orizont”, thriller-ul ardelenesc, în cinematografe

Sezonul premierelor cinematografice româneşti va fi deschis de un thriller 100% ardelenesc. „Orizont”, cel de-al treilea lungmetraj regizat de Marian Crişan, va rula în cinematografele din Bucureşti şi alte 26 de oraşe începând de azi. „Orizont” spune povestea lui Lucian (András Hatházi) şi a Andrei (Rodica Lazăr) – soţ şi soţie, care, încercând să îşi găsească „norocul”, preiau în administrare o cabană pierdută undeva în Munţii Apuseni.

Lucrurile par să meargă bine până când Lucian realizează că tot ce se întâmplă pe munte şi la cabană e controlat de Zoli (Bogdan Zsolt), un cap al mafiei tăierilor ilegale de păduri. Din distribuţie mai fac parte Emilian Oprea, Maria Seleş, Ioan Paraschiv, Valeriu Andriuţă, Elena Purea.

„Cu un scenariu inspirat de nuvela «Moara cu noroc», de Ioan Slavici, «Orizont» nu îşi doreşte să fie o ecranizare fidelă a textului, ci o adaptare modernă a intrigii care este adusă în România de azi. Filmul îşi propune, mai degrabă, rediscutarea temelor principale ale nuvelei într-o stilistică diferită de cea din ecranizarea clasică căreia îi aduce un omagiu cinematografic”, declară regizorul Marian Crişan.

„Filmul e construit pe intriga originală, clădind tensiunea în jurul lui Lucian, un tată şi un soţ care ajunge la extreme pentru a-şi proteja familia”, adaugă Marian Crişan. Imaginea este semnată de Oleg Mutu, montajul a fost realizat de Tudor Pojoni, scenografia Simona Pădureţu, iar Alexandra Alma Ungureanu a fost responsabilă de costume.
 

×