x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film OSCAR 2017. Situație INCREDIBILĂ. "La La Land" nu este marele CÂȘTIGĂTOR din acest an

OSCAR 2017. Situație INCREDIBILĂ. "La La Land" nu este marele CÂȘTIGĂTOR din acest an

27 Feb 2017   •   06:47
OSCAR 2017. Situație INCREDIBILĂ. "La La Land" nu este marele CÂȘTIGĂTOR din acest an

Cea de-a 89-a ediție a ceremoniei de decernare a Premiilor Oscar are loc la Dolby Theatre din Hollywood, California. Ceremonia este organizată de Academia Americană de Film, organizație profesională onorifică, alcătuită din peste 6.000 de artiști și tehnicieni din lumea cinematografiei. Premiile Academiei Americane de Film, celebrele Oscaruri, vor recompensa, anul acesta, excelența în cinematografia anului 2016, în cadrul a 24 de categorii, la care se adaugă premiile onorifice, cele pentru realizări deosebite sau alte distincții. Gazda ediției din acest an este comediantul, actorul și prezentatorul de televiziune Jimmy Kimmel.

UPDATE ORA 07.16 Gafă de proporții la Oscar "Moonlight" câștigă premiul pentru cel mai bun film

 

Producția "Moonlight", regizată de Barry Jenkins, a câștigat, duminică seară, la Los Angeles, premiul pentru cel mai bun film în cadrul celei de a 89-a ediții a premiilor Academiei americane de film. Inițial, Warren Beatty, cel care a decernat trofeul, a anunțat în mod eronat că "La La Land" a câștigat acest premiu.
 

La categoria regină a Oscarurilor au mai fost nominalizate producțiile "Arrival", "Fences", "Hacksaw Ridge", "Hell or High Water", "Hidden Figures", "Lion", "Manchester by the Sea" și "La la Land".
În cadrul unei gafe de proporții pentru rigorile de organizare a unei gale Oscar, prezentatorii premiului la categoria cel mai bun film, Warren Beatty și Faye Dunaway, au anunțat drept câștigător filmul "La La Land" în locul producției "Moonlight". Confuzia a fost generalizată, membrii echipei "La La Land" urcând pe scenă pentru a sărbători cel mai important premiu al serii, doar pentru a fi opriți de organizatori care au prezentat publicului plicul în care filmul câștigător era "Moonlight".

Vizibil încurcat, Warren Beatty a explicat că în momentul în care a urcat pe scenă a primit din greșeală plicul în care era anunțată Emma Stone drept câștigătoare la categoria cea mai bună actriță cu rolul din "La La Land", fiind indus în eroare că acest musical este marele câștigător al categoriei cel mai bun film. Categoria la care câștigase Emma Stone premiul Oscar a fost anunțată penultima, exact înainte de Oscarul pentru cel mai bun film.

UPDATE ora 06.58 Emma Stone a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă

Emma Stone a primit, duminică seară, la Los Angeles, premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă pentru rolul din filmul "La La Land", în cadrul celei de a 89-a ediţii a Premiilor academiei americane de film.

UPDATE ORA 06.41 Casey Affleck a câștigat premiul pentru cel mai bun actor

Casey Affleck a câștigat duminică seară, la Los Angeles, premiul pentru cel mai bun actor pentru rolul din "Manchester by the Sea", în cadrul celei de a 89-a ediții a premiilor Academiei americane de film.

UPDATE ORA 06.48 Justin Hurwitz, compozitorul muzicii din "La La Land", câștigă două statuete

Justin Hurwitz a câștigat duminică seară, la Los Angeles, două Oscaruri, unul pentru cea mai bună coloană sonoră și celălalt pentru cel mai bun cântec original.
"Îi mulțumesc bunului meu prieten Damien" Chazelle, regizorul "La La Land", a spus Justin Hurwitz în discursul de primire al celor două Oscaruri.

"Le mulțumesc tuturor muzicienilor din Los Angeles care au cântat pe aceste compoziții originale. Eu doar am pus note pe o pagină și ei sunt aceia care au făcut această muzică frumoasă", a adăugat el.

Fapt rar, două dintre cele două creații ale sale s-au aflat printre cele cinci finaliste la categoria cel mai bun cântec, 'City of Stars' și 'Audition (The Fools Who Dream)'. În final a câștigat prima, intrepretată de cele două vedete ale filmului, Ryan Gosling și Emma Stone.

UPDATE 06.43 Damien Chazelle ("La La Land") primește premiul pentru cel mai bun regizor

Damien Chazelle ("La La Land") a primit duminică, la Los Angeles, premiul pentru cel mai bun regizor, în cadrul galei celei de a 89-a ediții a premiilor Academiei americane de film.

UPDATE ORA 06.36 "Moonlight" — premiu pentru cel mai bun scenariu adaptat

Filmul "Moonlight" a primit duminică, la Los Angeles, premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat, în cadrul celei de a 89-a ediții a premiilor Academiei americane de film. Scenariul este scris de Barry Jenkins, după o povestire de Tarell Alvin McCraney.

UPDATE ORA 06.32 "Manchester by the Sea" a primit premiul pentru cel mai bun scenariu original

Filmul "Manchester by the Sea" a primit, duminică, la Los Angeles, premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu original, în cadrul celei de a 89-a ediții a premiilor Academiei americane de film.

UPDATE ORA 05.12 "Zootopia" câștigă premiul pentru cel mai bun film de animație

"Zootopia" a primit, duminică seară, la Los Angeles, premiul Oscar pentru cel mai bun film de animație, în cadrul celei de 89-a ediții a galei premiilor Academiei americane de film.

La această categorie au mai fost nominalizate animațiile "Kubo and the Two Strings", "Moana", "The Red Turtle" și "My Life as a Zucchini".

"Zootopia" a fost regizat de Byron Howard și Rich Moore, iar vocile personajelor principale, o iepuroaică care tocmai a fost primită în rândurile poliției și partenerul ei neobișnuit, un vulpoi escroc, sunt interpretate de Ginnifer Goodwin și de Jason Bateman.

UPDATE ORA 05.00 "The Salesman", desemnat cel mai bun film străin

"The Salesman", o coproducție Iran-Franța, a primit, duminică, la Los Angeles, premiul Oscar pentru cel mai bun film străin, în cadrul celei de a 89-a ediții a premiilor Academiei americane de film.

La această categorie au mai fost nominalizate producțiile "Toni Erdmann" (Germania), "A Man Called Ove" (Suedia), "Land of Mine" (Danemarca) și "Tanna" (Australia).

În regia lui Asghar Farhadi, care a semnat și scenariul, cu Taraneh Alidoosti, Shahab Hosseini și Babak Karimi în roluri principale, filmul "The Salesman" spune povestea unui cuplu de actori iranieni a căror viață se complică într-o perioadă în care sunt nevoiți să se mute într-o altă locuință și repetă rolurile din celebra piesă a lui Arthur Miller, "Death of a Salesman".

UPDATE ORA 04.55 OSCAR 2017 Jimmy Kimmel dă tonul criticilor la adresa lui Donald Trump, dar nu-i cruță nici pe actori

UPDATE ORA 04.45 Viola Davis, premiată pentru cel mai bun rol secundar feminin

Viola Davis a primit, duminică seară, la Los Angeles, premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar feminin pentru rolul din producția "Fences", regizată de Denzel Washington.

La această categorie au mai fost nominalizate actrițele Naomie Harris ("Moonlight"), Nicole Kidman ("Lion"), Octavia Spencer ("Hidden Figures") și Michelle Williams ("Manchester by the Sea").

În regia lui Denzel Washington, care interpretează și rolul principal, filmul "Fences" prezintă lupta unui tată afroamerican să-și susțină familia în anii '50, într-o perioadă de segregare rasială în SUA. Filmul este o adaptare a unei piese de teatru scrise de August Wilson.

Viola Davis, 51 de ani, a mai fost nominalizată la Oscar de două ori. Prima nominalizare s-a produs în 2009, pentru rol secundar cu filmul "Doubt", iar cea de-a doua, pentru rol principal, în 2012 cu interpretarea din filmul "The Help". Davis a câștigat cu rolul din "Fences" și un Glob de Aur, un premiu SAG (Screen Actors Guild) și alte premii din partea criticilor.

"Am devenit actriță și-i mulțumesc lui Dumnezeu pentru asta, pentru că suntem singura profesie care sărbătorește ce înseamnă să trăiești o viață", a declarat actrița, vizibil emoționată, după ce a primit premiul Oscar.

UPDATE ORA 04.12 "O.J.: Made in America", desemnat cel mai bun film documentar

Filmul "O.J.: Made in America" a obținut, duminică seară, la Los Angeles, premiul pentru cel mai bun documentar, în cadrul celei de a 89-a ediții a galei Oscarurilor.

La această categorie au mai fost nominalizate documentarele "13th", "I Am Not Your Negro", "Life Animated" și "Fire at Sea".

Regizorul Ezra Edelman oferă o perspectivă proaspătă asupra controversatului OJ Simpson, o poveste definitorie pentru America modernă ce aduce în lumina reflectoarelor chestiuni legate de rasă, de statutul celebrităților, influența media, violența domestică și sistemul judiciar.

După două decenii de la producerea evenimentelor în care a fost implicat atletul și actorul OJ Simpson, povestea lui continuă să fascineze și să polarizeze opinia publică.

ORA 03.50 Mahershala Ali a primit premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar

Actorul Mahershala Ali a primit, duminică seară, în cadrul celei de a 89-a gale a Oscarurilor, premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru interpretarea din filmul "Moonlight".

La această categorie au mai fost nominalizați actorii Jeff Bridges ("Hell or High Water"), Lucas Hedges ("Manchester by the Sea"), Dev Patel ("Lion") și Michael Shannon ("Nocturnal Animals").

În regia lui, Barry Jenkins ("Medicine for Melancholy" — 2008), care a semnat și scenariul, filmul "Moonlight" vorbește despre legăturile dintre oameni și despre modul în care aceste legături îi fac pe oameni să se descopere pe sine. Producția este o cronică a vieții unui tânăr afroamerican de la copilărie la maturitate, pe măsură ce încearcă să-și găsească un loc al lui în lume, într-un cartier rău famat din Miami.

În acest film mai pot fi urmăriți, printre alții, actorii Shariff Earp și Duan Sanderson.

Mahershala Ali le-a mulțumit celor care l-au învățat să fie actor. "Un lucru pe care mi l-au spus constant... este că nu e vorba despre tine. Nu este vorba despre tine, ci despre acele personaje. Te afli în serviciul acelor povești și acelor personaje".

Acesta este primul Oscar din cariera lui Mahershala Ali. Actorul în vârstă de 43 de ani a mai fost nominalizat cu acest rol la Globurile de Aur. El joacă și într-un alt film nominalizat la Oscar în acest an, "Hidden Figures", despre echipa de matematiciene de culoare care lucrau pentru NASA în anii '60.

Actorul originar din Oakland, California, este celebru pentru rolul lui Remy Danton din serialul "House of Cards".

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Oscar 2017 La La Land Moonlight