x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film „Pinacoteca București” - un film documentar despre marea galerie de artă a Capitalei

„Pinacoteca București” - un film documentar despre marea galerie de artă a Capitalei

de Magdalena Popa Buluc    |    20 Noi 2021   •   11:27
„Pinacoteca București” - un film documentar despre marea galerie de artă a Capitalei

Muzeul Municipiului București lansează filmul documentar „Pinacoteca București” în care este dezvăluit în premieră complexul proiect al configurării marii galerii de artă în centrul vechi al Capitalei.

Dr. Elena Olariu, director adjunct Secția Artă, Restaurare, Conservare și drd. Angelica Iacob, șef Secție Artă - Muzeul Municipiului București vă oferă o amplă prezentare a întregului complex arhitectonic în care se pregătește funcționarea Pinacotecii București și istoricul Palatului Dacia-România, precum și informații în premieră despre viitoarea galerie de artă a Capitalei, ce anume o va diferenția de celelalte muzee și galerii din București, de ce va deveni ea foarte atractivă nu numai pentru turiștii români, ci și pentru cei străini.

Palatul Dacia-România este situat în centrul istoric al Bucureștiului, pe strada Lipscani nr. 18-20. Monument istoric de valoare națională, înscris în Lista Monumentelor Istorice, face parte din „Ansamblul de arhitectură Strada Lipscani”. Clădirea ocupă colțul dintre străzile Lipscani, Smârdan și Stavropoleos, având o fațadă mai lungă pe strada Stavropoleos. Istoria acestei clădiri se îngemănează cu istoria Capitalei României.

Vizionând filmul documentar „Pinacoteca București” veți afla detalii despre extraordinar de importantul patrimoniu de artă al Capitalei României, în prezent în depozite, care abia așteaptă să fie expus într-un spațiu propice și special, dedicat promovării unor opere de o valoare inestimabilă pentru cultura românească. În prezent, proiectul Pinacotecii București este finalizat. Primăria Municipiului București urmează să restaureze clădirea pentru a se deschide aici o galerie de artă modernă, așa cum merită Capitala României.

Până la acel moment, publicul este invitat să viziteze expozițiile anuale în care patrimoniul orașului este promovat în cele două săli special rezervate din incinta Palatului Suțu (Bdul Ion C. Brătianu, nr 2).

Noul film documentar se adaugă seriei realizată și oferită gratuit publicului de Muzeul Municipiului București. Sunt filme care transpun conținut relevant despre proiecte expoziționale de referință, despre istoria și patrimoniul Capitalei. Informații noi, utile, imagini din trecut sau de actualitate sunt oferite de experții muzeului în interviurile pe care le-au acordat.

 

 

×
Subiecte în articol: Pinacoteca București