x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Programul ultimei săptămâni de Cinema în aer liber pe Insula Artelor

Programul ultimei săptămâni de Cinema în aer liber pe Insula Artelor

de Magdalena Popa Buluc    |    11 Sep 2019   •   16:37
Programul ultimei săptămâni de  Cinema în aer liber pe Insula Artelor

Primăria Sectorului 3, împreună cu Metropolis Film, organizează cea de-a VII-a ediție a evenimentului „Cinema în aer liber”. Primele trei săptămâni de cinema pe Insula Artelor din Parcul Titan s-au derulat cu succes cu un public de peste 7.000 de spectatori. În săptămâna 10 - 15 septembrie, proiecțiile sunt programate să înceapă de la ora 20:00. Intrarea este liberă.

Săptămâna aceasta, publicul va avea ocazia să urmărească trei dintre cele mai apreciate titluri din cinematografia universală, realizate în ultimul an și trei filme clasice, semnate de mari regizori italieni.

 

10 septembrie: CAPERNAUM, R. Nadine Labaki, nominalizat la Oscar, Globul de aur și BAFTA pentru Cel mai bun film străin, câștigător al Premiului Juriului și al Premiului Juriului Ecumenic la Cannes 2018.

Sinopsis: Filmat în haoticele cartiere din Liban, Capernaum prezintă povestea inspirațională a unui băiețel libanez care se luptă să supraviețuiască sorții copleșitoare. Protagonistul debutant Zain Al Rafeea, un refugiat sirian fără vreun fel de experiență în actorie, joacă rolul acestui băiat libanez (Zain) care fuge de părinții săi neglijenți, ajungând să-și poarte singur de grijă, până când găsește adăpost în șubreda casă a lui Rahil, o refugiată etiopiană, și a bebelușului ei, Yonas. Zain își va da părinţii în judecată pentru „delictul” de a-l fi adus pe lume.

 

11 septembrie: TOATĂ LUMEA ȘTIE, R. Asghar Farhadi, în competiția oficială a Festivalului de Film de la Cannes în 2018 și cu 8 nominalizări la Premiile Goya.

Sinopsis: "Toata lumea stie" îi are în rolurile principale pe Penélope Cruz (Laura), Javier Bardem (Paco) și Ricardo Darín (Alejandro) și spune povestea Laurei, care călătorește împreună cu copiii săi din Buenos Aires către satul natal din Spania, situat pe domeniul unei podgorii spaniole, pentru a fi alături de sora sa la nunta acesteia. Evenimente neașteptate transformă, însă, această revedere într-o criză care scoate la suprafață un trecut al familiei despre care nimeni nu vorbește.

 

12 septembrie: HOTEL MUMBAI, R. Anthony Maras, câștigător al Premiul Publicului la Festivalul de Film Adelaide.

Sinopsis: Un grup de pakistanezi foarte bine înarmați ia cu asalt hotelul Taj Mahal din Mumbai, India. Timp de 68 de ore, sute de oameni sunt luați ostatici în timp ce focurile de armă își continuă asaltul, generând izbucnirea unui incendiu. După risipirea fumului se constată că mai mult de 160 de persoane au murit ca urmare a atacurilor devastatoare și mult mai multe sunt grav rănite. Dând dovadă de compasiune, rezistență și curaj în lupta lor comună pentru supraviețuire, membrii personalului și oaspeții hotelului își unesc eforturile fără să mai țină cont de rasă, culoare și religie, împiedicând astfel pierderea și mai multor vieți umane. Un film bazat pe evenimente adevărate

 

13 septembrie: 8 ½  R. Federico Fellini, câștigător al două premii Oscar – pentru Cel mai bun film străin și pentru Cele mai bune costume (alb-negru), nominalizat la premiul BAFTA pentru Cel mai bun film.

Sinopsis: ”Filmul este povestea poetică a imposibilității reale resimțite de un spirit contemporan de se agăța de consolările ce le poate oferi o certitudine unitară, tocmai în desfășurarea acestei dezordini își caută el salvarea. ” – Brunello Rondi – 1965.

 

14 septembrie: RĂZBOIUL RECE, R. Pawel Pawlikowski, cu 3 nominalizări la Premiile Oscar, câștigător al Premiului pentru Cel mai bun regizor la Cannes 2018, al Premiului pentru Cel mai bun film și al altor 4 premii ale Academiei Europene de Film.

Sinopsis: În timpul Războiului Rece, undeva între Polonia stalinistă, ruinată de cel de-Al Doilea Război Mondial, și Parisul boem al anilor ’50, un muzician înnebunit după libertate și o tânără cântăreață pătimașă trăiesc o iubire imposibilă, într-o perioadă istorică imposibilă. Îi desparte totul: trecutul lor, temperamentul, caracterul, ideile lor politice, imperfecțiunile fiecăruia și inevitabilele lovituri ale sorții. Cu toate acestea, sunt în mod fatal condamnați să fie împreună. Cold War, în regia lui Paweł Pawlikowski, este o poveste de dragoste improbabilă și totuși neobișnuit de puternică, între Polonia, Berlin, Iugoslavia și Paris, de o parte și de alta a Cortinei de Fier.

 

15 septembrie: VIAȚA E FRUMOASĂ/ LA VITA E BELLA R. Roberto Benigni

Câștigător al 3 premii Oscar pentru Cel mai bun film străin, Cea mai bună coloană sonoră și Cel mai bun actor într-un rol principal și al Marelui premiu al Juriului la Cannes, în 1998

Sinopsis: Filmul este o fabulă în stil chaplinian despre puterea imaginației de a se împotrivi crudelor realități din Europa în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În centrul poveștii se află Guido (Roberto Benigni) – un personaj încântător, caracterizat printr-o inocență copilărească și nutrind un mare vis: acela de a deschide o librărie proprie. Este anul 1939. Guido a venit în Arezzo, un orășel din Toscana, împreună cu prietenul său, poetul Feruccio (Sergio Bustric), ignorând antisemitismul manifestat cu din ce în ce mai multă violență de către guvernul fascist.

Evenimentul își propune să ofere spectatorilor o alternativă la vizionarea filmelor la televizor sau în multiplexuri și, prin selecția prezentată, urmărește să atragă publicul larg către filmele de autor. Deși pe insulă, sub cerul liber, peliculele vor putea fi vizionate în condițiile unei săli de cinema moderne, la standarde europene.

Accesul publicului la acest eveniment este liber.

×