x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Regizorul american Michael Moore, în spital cu pneumonie

Regizorul american Michael Moore, în spital cu pneumonie

06 Feb 2016   •   11:45
Regizorul american Michael Moore, în spital cu pneumonie
Sursa foto: Foto: Facebook

Regizorul american Michael Moore a fost spitalizat pentru pneumonie, motiv pentru care a trebuit să întrerupă promovarea documentarului său ''Where to Invade Next'', chiar dacă vineri susţinea pe Facebook că se simte "mult mai bine".

Michael Moore a fost internat duminica trecută la terapie intensivă într-un spital din New York, dar se aştepta să poată fi externat vineri.

Cineastul a pus boala pe seama oboselii provocate de promovarea intensă a filmului său, de numeroasele intervenţii în sprijinul candidatului democrat la Casa Albă Bernie Sanders şi de campania sa de a denunţa scandalul apei contaminate din Flint, oraşul său natal din Michigan (nord).

Regizorul, laureat cu Oscar, este cunoscut pentru documentarele sale "Bowling for Columbine" (2002), cu privire la cultura armelor în SUA, "Fahrenheit 9/11" (2004), despre răspunsul administraţiei Bush la atacurile de la 11 septembrie, şi ''Roger and Me"(1989), ce are ca subiect închiderea uzinei General Motors din Flint.

În "Where to Invade Next'', Moore îşi face din nou apariţia pe scenă, derutând privitorii în rolul său de pseudocuceritor care plantează steagul american peste tot pe unde trece, amintind de intervenţiile militare ale Statelor Unite în străinătate. AGERPRES

×