x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Regizorul Radu Muntean refuză nominalizarea filmului său - "Un etaj mai jos" - la Premiile Gopo

Regizorul Radu Muntean refuză nominalizarea filmului său - "Un etaj mai jos" - la Premiile Gopo

25 Feb 2016   •   14:33
Regizorul Radu Muntean refuză nominalizarea filmului său - "Un etaj mai jos" - la Premiile Gopo

Regizorul Radu Muntean refuză nominalizarea filmului său - "Un etaj mai jos" - la Premiile Gopo, spunând că acest demers a fost unul "abuziv", şi solicită organizatorilor retragerea producţiei din această competiţie.

"La sfârşitul lunii ianuarie, am primit din partea Asociaţiei pentru Promovarea Filmului Românesc invitaţia de a înscrie ultima noastră producţie - filmul 'Un etaj mai jos' -, în competiţia pentru Premiile Gopo. Am răspuns atunci prompt organizatorilor că nu dorim să înscriem filmul şi că nu ne interesează să participăm la Gala Premiilor Gopo, începută ca o iniţiativă de promovare a noului cinema românesc, dar transformată în ultimii ani într-un eveniment monden, care emulează premiile unor industrii cinematografice puternice, într-o ţară care nu are, după părerea noastră, o industrie cinematografică reală şi în care filmele pot fi vizionate aproape exclusiv în shopping mall-uri", declară Muntean, într-un comunicat semnat alături de producătorul Dragoş Vîlcu.

Cei doi consideră că înscrierea la Premiile Gopo ce vor fi acordate la sfârşitul lunii martie este una "abuzivă" şi solicită retragerea filmului din competiţie.

"Nu am primit atunci niciun răspuns oficial din partea organizatorilor, dar am aflat din presă că filmul a intrat fără voia noastră în vederile juriului de preselecţie, fiind nominalizat la mai multe categorii. Considerăm abuzivă înscrierea forţată a filmului 'Un etaj mai jos' într-o competiţie cu care nu dorim să ne asociem şi rugăm organizatorii să retragă numele producţiei din lista filmelor nominalizate", se mai arată în comunicat.

"Un etaj mai jos" are şapte nominalizări la Premiile Gopo, la trofeele pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun actor în rol secundar masculin (Iulian Postelnicu), cea mai bună actriţă în rol secundar (Tatiana Iekel), cel mai bun scenariu (Răzvan Rădulescu, Radu Muntean, Alex Baciu), cea mai bună imagine (Tudor Lucaciu) şi cel mai bun sunet.

Cea de-a zecea ediţie a Premiilor Gopo va avea loc pe 28 martie. AGERPRES

×