x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Robert Redford spune că mişcarea #Metoo va schimba cultura la Hollywood în favoarea egalităţii între femei şi bărbaţi

Robert Redford spune că mişcarea #Metoo va schimba cultura la Hollywood în favoarea egalităţii între femei şi bărbaţi

19 Ian 2018   •   14:27
Robert Redford spune că mişcarea #Metoo va schimba cultura la Hollywood în favoarea egalităţii între femei şi bărbaţi

Actorul american Robert Redford a declarat joi în deschiderea Festivalului de Film Sundance, pe care l-a înfiinţat, că mişcarea #Metoo împotriva hărţuirii sexuale, rezultată din scandalul Weinstein, reprezintă "o cotitură" care va schimba cultura la Hollywood în favoarea egalităţii între femei şi bărbaţi şi împotriva toleranţei comportamentelor deplasate, relatează AFP.

"Din punctul meu de vedere, schimbarea este inevitabilă şi se va întâmpla. Sunt optimist", a declarat starul în vârstă 81 de ani la conferinţa de presă de la Utah în lansarea ediţiei de anul acesta a Sundance Film Festival pe care îl patronează.

"Este într-un fel o cotitură pentru că a bulversat ordinea lucrurilor, prin urmare femeile vor avea un loc mai important", a explicat el.

Numeroase celebrităţi din toate domeniile, mai ales din cinematografie, au căzut în dizgraţie în ultimele săptămâni în urma scandalului Weinstein, care a explodat în octombrie când mai multe femei - peste 100 până în prezent - l-au acuzat pe producătorul de la Hollywood de hărţuire sexuală şi chiar de viol.

Potrivit fondatorului festivalului Sundance, care se desfăşoară între 18 şi 28 ianuarie, bărbaţii vor avea o mare responsabilitate în această schimbare care se întrevede: "Rolul bărbaţilor va fi de-acum încolo să asculte femeile şi să lase să fie auzite (...) poate chiar să discute între ei", a explicat veteranul actor.

Problema hărţuirii sexuale şi a mişcării #Metoo are o rezonanţă specială la Sundance.

Pentru că este primul mare festival de film după explozia acestui subiect şi deoarece a fost popularizat în parte datorită actriţei Rose McGowan, devenită portavoce a mişcării după ce l-a acuzat pe Harvey Weinstein că a hărţuit-o sexual cu prilejul ediţiei din 1997 a Sundance.AGERPRES

×
Subiecte în articol: Robert Redford