x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Terry Gilliam, vizat de un val de critici după o serie de comentarii controversate despre mișcare MeToo

Terry Gilliam, vizat de un val de critici după o serie de comentarii controversate despre mișcare MeToo

18 Mar 2018   •   14:30
Terry Gilliam, vizat de un val de critici după o serie de comentarii controversate despre mișcare MeToo

Regizorul Terry Gilliam se confruntă cu un val de critici după ce a comparat, într-un interviu pentru AFP, mişcarea MeToo cu "domnia mulţimii" , relatează Press Association. 

Membrul grupului "The Monty Python" a sugerat că această campanie anti-hărţuire a dus la "o lume de victime". El l-a caracterizat pe producătorul căzut în dizgraţie Harvey Weinstein drept un "monstru". Totuşi, a adăugat el, "Harvey a deschis uşi pentru anumiţi oameni; o noapte cu Harvey - acesta este preţul pe care îl plăteşti". 

"Cred că unii oameni s-au descurcat foarte bine după ce au avut de a face cu Harvey, iar alţii nu. Cei care s-au descurcat foarte bine ştiau ce fac. Aceştia sunt adulţi; vorbim despre adulţi cu multă ambiţie", a declarat Gilliam în interviul pentru AFP. 

Actriţa şi regizoarea italiană Asia Argento, care susţine şi ea că a fost o victimă a lui Harvey Weinstein, spune că a fost "dezgustată" de remarcile lui Gilliam. 

"Înfuriată, dezgustată de părerile lui Terry Gilliam despre #metoo", a postat ea pe Twitter. 

Ea a dezvăluit un moment din trecut care l-a avut în prim-plan pe directorul de imagine Nicola Pecorini. "Sper că Gilliam nu a uitat cum Weinstein ura imaginea lui Nicola (pe care o considera prea întunecată) şi cum monstrul l-a concediat apoi. Gilliam a continuat să-şi turneze porcăria. Loialitate, loialitate, loialitate", a mai postat ea. 

În luna octombrie, Asia Argento a dezvăluit că a fost agresată sexual de Weinstein în timp ce lucrau la filmul din 1998 "B. Monkey". Filmul a fost distribuit de Miramax, o companie co-fondată de Weinstein. 

Regizorul Judd Apatow a caracterizat comentariile lui Gilliam drept "idioate şi periculoase". 

"Nu s-a aflat în acele camere. Nu ştie cât de agresiv şi de violent a fost Weinstein. Cine este el să spună că a fost oferită vreo înţelegere? Ar trebui să-i fie ruşine", a scris Apatow pe Twitter. 

"Cred că Terry Gilliam degajă inepţii. Acestea nu au fost tranzacţii. Comentariile lui despre acest aspect sunt ruşinoase", a adăugat el. 

Actriţele Sarah Silverman, Kim Sherrell şi Ellen Barkin l-au criticat şi ele pe Gilliam. 

"Terry Gilliam ar trebui să transforme acele sentimente de teamă şi nesiguranţă pe care le primeşte de la #metoo şi #timesup şi să înţeleagă 'Oh, aşa a fost viaţa pentru ele până acum... hm. Wow. La naiba.' Vezi? Acum este empatie", a scris Silverman pe Twitter. 

Sherrell l-a numit pe Gilliam "insensibil" şi l-a acuzat că "a distrus Monty Python pentru totdeauna", în timp ce Ellen Barkin a postat pe Twitter. "Terry Gilliam, vorbeşti prea mult".

AGERPRES

×
Subiecte în articol: terry gilliam metoo #metoo