x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film The Revenant a plecat cu Globurile de Aur

The Revenant a plecat cu Globurile de Aur

11 Ian 2016   •   22:26
The Revenant a plecat cu Globurile de Aur
Sursa foto: PAUL BUCK/EPA

Filmul „The Revenant” a fost vedeta Globurilor de Aur, luând cele mai râvnite premii: cel mai bun film dramatic, cel mai bun actor – Leonardo DiCaprio şi cel mai bun regizor – Alejandro Inarritu. „The Martian” a fost numit cea mai bună comedie.

După câștigarea premiului acordat de Asociaţia presei străine de la Hollywood, actorul Leondardo DiCaprio și-a consolidat poziţia de favorit pentru Oscarul pentru un rol principal, luna viitoare. DiCaprio a povestit că rolul din „The Revenant” a fost cel mai solicitant din viaţa lui. Filmat în condiţii dure, în sălbăticie, actorul a fost nevoit să doarmă în interiorul cadavrului unui animal, să mănânce ficat crud de bizon și a îndurat frigul în fiecare zi de filmare. DiCaprio mai are două Globuri de Aur la activ, pentru filmele „The Aviator”, în 2005 și „The Wolf of Wall Street” în 2014.

Filmul lui Ridley Scott, „The Martian” a fost desemnat cel mai bun film de comedie, Matt Damon luând și premiul de cel mai bun actor la această categorie. O surpriză a serii a fost acordarea Globului de Aur pentru cel mai bun actor în rol secundar lui Sylvester Stallone, care și-a reluat personajul Rocky în filmul „Creed”. Stallone a fost aplaudat în picioare de întreaga sală, acesta declarând, ulterior, că a fost inspirat în crearea personajului de relaţia cu fiul său, Sage, care a decedat în 2012. Sylvester Stallone, de 69 de ani, se află la primul Glob de Aur din carieră.

Premiul pentru cea mai bună coloană sonoră i-a revenit italianului Ennio Morricone, care la 87 de ani a compus muzica pentru filmul lui Quentin Tarantino, „The Hateful Eight”.

Și în cazul lui Morricone acesta este primul premiu acordat în SUA.

Actriţa Brie Larson a câștigat premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal pentru rolul din „Room”, un film care spune povestea unei mame sechestrate de un bărbat, alături de fiul ei, într-o încăpere. Brie Larson a devenit o răsfăţată a criticilor americani după acest
rol, fiind creditată cu cele mai mari șanse și pentru premiul Oscar, luna viitoare.

Lungmetrajul maghiar „Son of Saul”, în care joacă şi actorul român Levente Molnár, a fost desemnat „cel mai bun film străin” în cadrul Globurilor de Aur. Filmul prezintă două zile din viaţa lui Saul Auslander (Géza Röhrig), un prizonier evreu din Ungaria forţat să lucreze pentru nazişti în camerele de gazare de la Auschwitz.
 

×