x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Un actor important din Game of Thrones a murit

Un actor important din Game of Thrones a murit

06 Dec 2016   •   17:46
Un actor important din Game of Thrones a murit

Actorul britanic Peter Vaughan, cunoscut pentru rolul Aemon Targaryen din serialul de televiziune "Game of Thrones" a murit marţi la vârsta de 93 de ani, a informat agentul său citat de EFE. 

Vaughan, care suferea de o pierdere parţială a vederii, l-a interpretat timp de cinci ani pe prinţul căzut în dizgraţie Aemon Targaryen, surghiunit la Zid, în Rondul de Noapte, unde a devenit maester (membru al unui ordin format din învăţaţi şi tămăduitori) în serialul bazat pe opera fantastică a lui George R.R. Martin. 

"Trist, Peter Vaughan a murit în jurul orelor 10.30 dimineaţa. S-a stins liniştit înconjurat de familia sa", a informat agentul său, Sally Long-Innes. 

Vaughan era cunoscut în Marea Britane pentru rolurile sale în serialele din anii 1970 precum 'Porridge', 'Citizen Smith' şi mai târziu, 'Our Friends in The North'. El a jucat şi în thriller-ul 'The Naked Runner' (1967), alături de Frank Sinatra. 

Vaughan, al cărui nume real era Peter Ohm, s-a născut pe 4 aprilie 1924 la Shropshire (centrul Marii Britanii), şi a fost căsătorit cu actriţa Billie Whitelaw timp de 12 ani. Anterior el a fost căsătorit tot cu actriţa Lillias Walker. AGERPRES

×